[LingU] 嶺南大學討論區 (16) 懲黑除惡 保嶺存博

1001 回覆
25 Like 1 Dislike
我記得以前係50 50,學校幫exchange俾50,roommate要俾另外50,學校要你硬食100?
間間都係㗎啦
主要係嗰時未quit hall,諗住交左宿費住得2個月,早quit遲quit都唔會退,當俾錢租左間房擺野,點知條八婆開左千幾蚊冷氣費
如果同學校講,學校又肯定賴皮話唔知邊個住幾多日,唔知邊個開冷氣,跟住怪翻你轉頭,話你應該同roommate有共識,大家有好好就冷氣問題溝通,然後叫翻你同roommate私底下解決錢銀個ratio
屌佢send個whatsapp黎話我只可以係某幾日翻房清野 然後block左我 到底仲可以溝通乜?佢已經當左自己單人房
你嗰個係exchange都仲有得拗下
我嗰個係nds機會真係好微
睇咗張單幾錢未?
咩單?我portal睇e-fee我要交600冷氣費
efee就係了
好誇張 你件鬼佬應該同我個nds一樣
應該24/7長開冷氣
間房可能一個月都無熄過冷氣
650九牛一毛啫,跌都跌咗啦
600蚊姐姐俾得起 係俾得我條氣唔順
講又唔撚聽 whatsapp又block鳩我 成間房又當左係自己一個唔俾我翻 宜家交錢要我同佢分
絲打唔好誤會,我笑樓上巴打啫
佢點唔俾你返
我停課之後無乜翻房訓,有次翻左房插lan線online class,條友就發曬脾氣係房踢床櫃衣櫃,佢知我上緊堂,佢就特登macbook擴音播歌,電話擴音播片嗰時未諗到sem 2會停課,唔想忍佢sem 2加上屋企住得近就決定quit hall,因為ssc張quit hall form要求通知roommate,所以禮貌上知會佢一聲,點知佢俾左3個日子我,指定我要li 3日好翻去執走曬我d野,跟住下面d內容講到好似我寄佢籬下,佢係住緊單人房,叫我唔好再翻去,佢唔想見到我咁,嗰陣時11月尾cls
之後就係翻房執野發現佢三翻四次 親眼且暏佢離開hall嘅情況下唔熄冷氣,屢勸不改唯有whatsapp佢講清楚,跟住佢就打篇公主病千字文屌我,之後就block左我
痴撚線,應該一早同warden講,依啲支那雞唔縱得㗎,你由得佢佢只會越嚟越癲,離譜到咁warden都冇得唔幫你,好過宜家受咗佢氣仲要磅水
btw, 你開頭有冇得罪佢,定係佢一開波就咁
想睇篇文
乖乖地賣身交冷氣費啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞