[LingU] 嶺南大學討論區 (16) 懲黑除惡 保嶺存博

1001 回覆
25 Like 1 Dislike
認同 大學生叫做無咩包伏 連課都唔罷 唔出黎集會?
藍屍?定犬二代?
行過見到勁多人拎電腦 搭lift上教學大樓
今朝路過MBG01
有~30個人上堂
香港三罷緊 班人平行時空
唔好講笑啦
而家嘅所謂三罷效果衰過八月五號
今次真係完全失敗
或者應該咁講 大家三罷嘅時候 都唔知自己做緊乜
好多時都係淨坐 遠處嘅人又聽唔到前面講咩
致尋日hall F,Wjy 半夜3.4點仲玩到鳩嗌班仆街,你唔洗訓人地都要訓架 dllm
哈,別要怪責他們。凌晨大叫,是世界上最空虛的人才會做出的事,因為它們滿腦袋只裝著自己。
求LCC2010
有冇今年non jupas hist撚
【 #嶺南罷課 | 《嶺南人罷課不罷休》集會】

香港已失常,荒謬成日常。

罷課並不代表拒絕學習。然而,繼續對抗極權才更為至關重要!

嶺南校方面對何君堯「港獨殺無赦論」、元朗鄉黑事件,仍然選擇姑息。何君堯是警暴、警黑合作問題的縮影,我們不能接受黑警濫暴, 亦不能再容忍何君堯等敗類主宰嶺南。

罷課的意義就是在於可以騰出時間繼續抵抗,繼續不合作運動。罷課以及可能的行動正正就是告訴外界、告訴校方我們誓不低頭,抗爭到底。

我等呼籲各位出席是次集會,繼續罷課, 並參與集會後遊行, 向校方重申我等訴求。驅逐何妖,守護嶺南。

集會詳情:

嶺南人罷課不罷休集會

日期:9月5日
時間: 下午1時45分至下午4時正*
地點: 永安廣場

* 集會至三時正,將會進行校內遊行,由集會地點巡校一圈,前往黃氏行政大廈,向校方重申我們的訴求。

#五大訴求
#缺一不可
#九五集會
#和理勇武
#永安集結
#嶺南人罷課不罷休
+++++++
緊貼嶺南罷課消息:@lingnanclassboycott
lue1002 有冇人552想換557
點解嶺南咁多人好似仲係平行時空咁 今日有哂不反對都唔去 ig仲係去左玩去reu
罷課都唔肯嘅人你仲要求佢地出嚟
Reunion
全部story 去玩去食 仲有某bba reu去沙灘玩咁多香港人係出面食緊tg 仲好意思post
moodle喺中間搵返個course,course page入面應該會見到…搵唔到嘅話會唔會佢未擺?
驚乜撚,又唔係得你一個罷
其實得好少人罷
利申罷咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞