[LingU] 嶺南大學討論區 (16) 懲黑除惡 保嶺存博

1001 回覆
25 Like 1 Dislike
Dr. Li 今次想點
紅底係咁上下,咩都就班nds
有冇人有LCC2010書?
Scsoc LingU 勁唔勁?
當你高分就算佢勁你都唔會揀,當你低分就算佢廢你都冇得唔揀
除非走去讀asso/非八大
勁呀 乞食方面
乞衣界黎講算幾勁
有冇ching可以講下visual studies?
DSE雞想知多啲
咁D professor教得好唔好?
樣樣都學 但樣樣都唔精嘅科
用得studies呢個字
係偏history, philosophical, analytical啲嘅科嚟
practical嘅course都會有 拍下片畫下畫個啲
不過唔似得人地真係讀film讀fine art咁
你可以當啲practical course係興趣班
但係如果真係想讀art/film/media嘅嘢
又入唔到其他u專啲嘅科
vs都係一個唔錯嘅選擇嚟嘅
有冇ching可以講下counselling psy係讀乜同埋易唔易讀
send咗再算
上個sem同nds住 頂佢唔順一停課就無再翻去住我都600蚊埋單
俾我見過佢幾次離開左hall唔熄冷氣 留memo提佢佢直接撕落黎放入垃圾桶
冬天翻去執野quit hall 有一個星期12度佢係房長開冷氣用羽絨被包住自己
之後whatsapp佢同佢講 條八婆打左一篇千字文俾我 屌我話唔覺得佢出門口唔熄冷氣有咩問題 之後仲block埋我我諗我間房sem 1全張單起碼1500
支那種d基因都一鳩樣無個例外 生要累人 死要累街坊
垃圾嶺南乜都nds行先 幫翻佢d 垃圾nds埋單啦
根本應該強制non local俾錢住單人房
香港人一早做咗二等公民
都唔係淨係lingu
我無寫到都唔知點拗
NDS大撚晒,我睇都幾難
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞