[極重要] 點解要走

296 回覆
623 Like 59 Dislike
官網離港仲Cancel緊,未抵港可以轉飛機場!

https://www.hongkongairport.com/tc/flights/departures/passenger.page
[極重要]係取消曬飛機航班後仲叫人留守好大機會係鬼,大家一定要mark低觀察
https://lih.kg/dCxtdS

第一點

https://lihkg.com/thread/1455153/page/1
機管局取消起飛航班 (好明顯係有大事發生先會咁做)

另外唔少機場工作人員都出post話提早收工如:
https://lihkg.com/thread/1455097/page/1?post=2

呢D都係敵軍動靜,徹走D平民慢慢搞示威者。

第二點

今次機場集會本身大家共識係和理非,向旅客宣傳香港警察好危險,加上令警察濫暴上國際新聞,等外國投資者/政府覺得警察濫暴令香港動盪。

依家旅客走曬,留守意義係咩? 叫人留守個班人答下我。

第三點

影響機場運作<----今日目標達成

留守個班人可能問佔領唔係更好咩?
答:現場大部份人都係冇Gear,係想班冇gear人同滿裝警察打?,上過前線巴打一定明有gear都危險,依家何況冇? 你想萬幾人送死? 仲叫人留守一定係警察臥底or食開人血饅頭ge冷氣軍師。

我問多你地一樣野,一個半晝停飛嚴重D定每日停飛嚴重D,勝負唔係爭一日長短,be water共識都係咁得到。

第四點

所謂「三軍未動糧草先行」,想問一下留守ge人點樣解決糧食同物資? 機場條路一封就係咁先,留守佔領意義何在,今日係勢叫留守ge人一定冇上過前線。

最重要一點,舉旗先走,得一條路點走?

第五點

軍心,大部份集會ge人係冇心勇武,呢點唔係屌就屌得到D和理非慢慢勇武,好似前兩三日,前線都話冇豁出去ge心,幾多人都冇用。而且呢個時候屌人唔勇武同屌人用暴力都只係分化自己。

唔好以為警察唔敢用武力,遊客一走,係機場就係非法集會,到時一定暴力清場,更甚可以用tear gar 迫曬D人入禁區,打做成恐怖份子。要清場一個晚上都搞掂,最多都一日時間,而且仲要冇媒體可以採訪到,示威者處境更危險。

到時候國際頭條就係警察鎮壓機場恐怖份子,credit比警察搶曬。 而唔係市民維權被鎮壓。
當然D人話咩拉曬示威者會上國際新聞,sorry,呢個戰略係「損敵一千,自損八百。」,出面ge人只係食緊人血饅頭。

大家仲記唔記得立法會一齊走,一齊走?唔解唔可以好好用呢次人數令每日機場運作減半?

第六點
戰略意義/政治意義? 有冇支持留守ge人答下?

當然今日走,聽日更難入,但係我唔支持被人一網打盡。留守付出後果更大。
問左冇人答到。 依家佔同14年冇分別
如果今晚清場
咁你係咪鬼?
1)依家旅客走曬,留守意義係咩? 叫人留守個班人答下我。

2)所謂「三軍未動糧草先行」,想問一下留守ge人點樣解決糧食同物資? 機場條路一封就係咁先,留守佔領意義何在,今日係勢叫留守ge人一定冇上過前線。

3)最重要一點,舉旗先走,機場得一條路點走?

4)你地知唔知未抵港航班可以轉飛其他機?

5)戰略意義/政治意義? 有冇支持留守ge人答下?
同意
冇錯
我地都真係唔知
唯有預防
今晚清場既咪係囉
WFC
首先 現場有唔少旅客留左喺counter等航班恢復
並唔係流傳既冇哂旅客
亦keep住有旅客喺機鐵、其他入口入緊機場
好簡單,大部份人冇gear仲叫人留係送死!
我都唔明點解話散水唔啱
聽日機場開返先再接機
有效過 stay overnight 喇
1) 咁想留到幾點?「三軍未動糧草先行」,點樣解決糧食同物資? 機場條路一封就係咁先,留守佔領意義何在? 冇gear,唔通做左膠比人拉? 一比人拉就毒打你啦,又唔係未見過。

2) 舉旗先走,機場得一條路點走?

3) 你地知唔知未抵港航班可以轉飛其他機?
冇問題, 唔想出去.
轉做文宣一樣可以作出貢獻.
兄弟爬山, 各自努力.
一係就唔好走,全部一齊留
要走就所有人一齊走,唔好留咗少少喺度比人打比人拉
聽日再入有咩問題? 依家個機場唔係我地控制戰略要點,守D咩?
希望啦。
自己對返 睇吓人哋起咗飛未
警察standby需要時間
我段字意思唔係要磨到最後一刻
但問題係唔好傳fake news
明明有旅客 而且仲有新既旅客入緊黎
點解要傳冇哂
冇熄燈又話熄哂燈
冇斷網又話斷左網

反而擔心冇gear 既手足去哂東涌安唔安全
冇gear仲留係唔係傻? 平時前線見你冇gear 都趕走你啦。
「冇熄燈又話熄哂燈
冇斷網又話斷左網」

咪屈我啦
咁多個post 你最make sense
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞