[極重要] 點解要走

296 回覆
623 Like 59 Dislike
坦白講

我地既目標唔係想影響到外國機做成輿論咩?

影響到香港飛外國機

港豬冇旅行去會有咩後果大家知

唔想失敗論但唔覺得算達成目的
絕對認同
今日資訊好混亂
成日話日日咁做咪仲好
我真心懷疑你地近排係咪無出黎
我就睇下你日日可以call到幾多人出黎 唔明點解 乜狗都見唔到就散晒水
記唔記得太古出口點解危險,因為得一條路,市民入夜想支援佔領冇路入,你估真係有幾萬人齊gear打狗?
現場聽到示威者開會呼籲市民留低。
原因係有示威者有經驗(已留左機場3日),人數都過萬,佢地覺得只要人數依然過萬,又無做啲咩,啲狗係唔會清場,亦希望仲有好多旅客。當中大部分都支持。多數服從少數就開始周圍呼籲大家留低。

另外有懷疑係鬼既人士招攬示威者組成一隊去整Road block,但無人同意佢,所以無行動。
但係個3日冇停起飛,冇異動。
如果你喺機場而決定唔走,我尊重你
如果你唔喺機場又屌人走,我屌鳩你
Push 聽日再去!
岩呀
鬧咩啫 比你守多半日
又唔會成功爭取到啲咩
而且已經搞到機場停左半日
令旅客覺得香港唔安全

同埋仲重要係
我地自身安全
我地自身安全都有問題
仲點抗爭落去?

唔好再比人分化我地!
鬧黎鬧去都無結果 各有各觀點
不如花時間諗日後對策仲好啦
我只係相信警察咩都得出,得一條路,封你一夜慢慢搞都得,只係旅客一少同受警方保護就可以清。 機場咁遠,想支援都唔易。 一切我都係從戰略角度出發,當然我可以係錯,大家有咩好建議都提下,但唔好只屌人係散水。
你決定走 我支持你

你決定唔走 我都支持你

你決定而家去支援 我亦都支持你

兄弟爬山,各自努力
不分化,不割席
光復香港,時代革命
五大訴求,缺一不可
係咪未吸過想吸下啊弱智仔?
定係吸撚到變弱智?
係,我真係見大家冇咩protection,又冇野食,到時困獸就死,依家警察根本唔在意民意,唔洗理死活。即使有外國旅客死,警察嫁禍示威者就得,最大問題係,就算佔左,外國唔會在意,但遊客一死,外國一定要一個交待。
推啦
機場唔係示威者主場,資訊不流通,長期佔,分分鐘衰過14年
以後前線留低食煙都係弱智仔 5點準時返屋企
推足個
大家當初點解睇中機場,係因為有旅客,警察唔敢暴力,依家停起飛,未抵港又可以隨時去其他機場,連防護都冇,講佔領?
同意,呢個係長期戰,一場半場輸贏不重要,重要是結果係點。一隻一隻咁累積雞蛋在手,才有機會射歪這塊高牆。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞