[極重要] 點解要走

296 回覆
623 Like 59 Dislike
機場唔係開揚地方,示威者要支援唔係咁易。
既然航班取消晒,又有人身安全嘅憂慮,點解唔走?
最緊要係不受傷不被捕
我寧願一早散水,下次再入,好過所謂死守而有人受傷被捕
我有入,亦走左
其實散未必個個鐘意,但係其實佔同散分別唔大。
一嚟,對航班已經有大影響
二嚟,冇人落單
三嚟,政府想譴責都唔得

政府(同港澳辦)一早話大部份啲示威者係和平可以理解點點,想分割勇武和理非。
而家譴責和平示威者咁咪再分化唔到。

所以機場呢招有用。
今日block左好多
聽日都有過萬人接力既,唔會有人出聲屌。
我覺得今日散水無錯,互屌先係真中計
https://lih.kg/adKrDiU
支持,出面啲鬼多到,係咁散播失敗論
1、得一晚時間蘊釀,都有唔少和理非塞機場,應支持多於鬧。
2、機場無退路,前線消息人言人殊,人心惶惶係必然,起碼今日知道機場是要塞,政府唔敢亂黎,只可放料想我地散。總結經驗,下次唔散就得,唔洗急即鬧。
3、散,唔一定淆,人人抗爭成本唔同,加上體力、準備有限。今日散,明日回,也不出奇,不應鬧。
4、與其鬧,不如諗下次點做好。完。
收皮啦垃圾
同意
無晒旅客
得示威者
啲狗就會以非法集結圍捕
隨時全部拉晒返去
就係因為想一齊走 唔想就咁丟低啲人 啲想走嘅人先會嗌咪 叫人自己決定走唔走
走同留都冇對錯

錯既只有港共黑警

意見可以不一

但大家要認清楚敵人
講得好啱,根本就係應該達成目的之後走,唔通又留喺到等班狗衝出黎收頭?
絕對同意,留得青山在那怕冇柴燒,地形路線不利自己人有事發生時快速撤退,好似嗰日尖沙咀一役,一大班警渣湧上,因為前排唔知後排危急情況仲慢慢撤退,結果係自己人塞死自己人,後排全部瀨嘢被棍亂打㩒落地羞辱拘捕,一時戇鳩連累好多前線被捕,完全不值得,對方有部署自己也請計劃一下(逃)嘅路線同流程,唔好再一味衝動,be water 宗旨就係可以靈活千變萬化,睇時機而變陣,走嚟走去攰都攰死班仆街人渣,各位義士香港人,一齊加油💪🏻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞