召集高登所有單車jj

998 回覆
29 Like 2 Dislike
30k budget可以買到d咩rb
好似唔上唔落咁

即係好似買到dogma又買唔到lightweight?

淨係dogma個架都30k啦
好似唔上唔落咁

想買邊類車?破風/爬坡
好似唔上唔落咁

想買邊類車?破風/爬坡

破風
好似唔上唔落咁

想買邊類車?破風/爬坡

破風

Giant propel可以考慮下,BMC TMR02/Canyon好似都得?巴打得閒可以去下野牛睇,睇中再上外國網買
好似唔上唔落咁

即係好似買到dogma又買唔到lightweight?

https://youtu.be/jcOPrbp4Qis

SpeedX Leopard 好似好正

其實係大陸牌子黎
上年kickstarter有留意
不過個陣佢跟6870全車都係兩萬
係幾抵屌
唔知以架幾錢 暫時未見過有人踩
好似唔上唔落咁

想買邊類車?破風/爬坡

破風

Giant propel可以考慮下,BMC TMR02/Canyon好似都得?巴打得閒可以去下野牛睇,睇中再上外國網買

canyon聽聞出貨快左好多
單車鋪一向食水深
二手最近個價賤過地底泥
可以去facebook啲二手group尋下寶
件一萬 架萬四 軨五千 工錢比盡最多一千
三萬銀應該可以砌到部
9100加靚碳架加頂鋁軨
16 reacto 5000留名
好似唔上唔落咁

G M兩間已經大把可以簡
Eg Reactor 5000+對zipp/ bora都仲得
$5000到mtb
大牌子單叉定雜乜牌軟架好?
好似唔上唔落咁

想買邊類車?破風/爬坡

破風

單車鋪一向食水深
二手最近個價賤過地底泥
三萬銀應該可以砌到部

其實香港有冇人用大陸碳纖轆?
clincher $600USD 38mm 1350gram, 好抵玩
好似唔上唔落咁

想買邊類車?破風/爬坡

破風

單車鋪一向食水深
二手最近個價賤過地底泥
三萬銀應該可以砌到部

clincher $600USD 38mm 1350gram, 好抵玩

我有對淘寶50mm碳刀
用落都無乜問題
hubs係關鍵
好似唔上唔落咁

想買邊類車?破風/爬坡

破風

單車鋪一向食水深
二手最近個價賤過地底泥
三萬銀應該可以砌到部

我有對淘寶50mm碳刀
用落都無乜問題
hubs係關鍵

你淘咗幾錢?
我嗰對加咗錢用ED hub 同埋唔知乜brake track
so far 3500km 都冇試
巴打多唔多踩山
都冇事
想淘寶摺車

你淘咗幾錢?
我嗰對加咗錢用ED hub 同埋唔知乜brake track
so far 3500km 都冇試
巴打多唔多踩山

換左車以架踩r0
覺得個人廢左
對刀係舊車度好耐無掂
踩山最多打鹿咋
同埋操下優景咁
我個對二手收翻黎 唔知上手踩幾耐
到我呢手踩左應該唔夠五百km
賣比我果個話換左陶瓷bearing
好似唔上唔落咁

想買邊類車?破風/爬坡

破風

單車鋪一向食水深
二手最近個價賤過地底泥
三萬銀應該可以砌到部

買二手最驚就係唔知上一手電用
成年冇掂過車
成年冇掂過車

我都成年冇踩
30都keep唔到
成年冇掂過車

我都成年冇踩
30都keep唔到

我諗都我keep到掛 轉左做其他運動
成年冇掂過車

我都成年冇踩
30都keep唔到

我個個星期都踩都keep唔到30,睇來我死左去算
好似唔上唔落咁

想買邊類車?破風/爬坡

破風

單車鋪一向食水深
二手最近個價賤過地底泥
三萬銀應該可以砌到部

買二手最驚就係唔知上一手電用

唔記得講係全新件 全新架 二手軨
搵個識check嘅frd就唔驚啦
成年冇掂過車

我都成年冇踩
30都keep唔到

小輪keep30辛苦啦
成年冇掂過車

我都成年冇踩
30都keep唔到

小輪keep30辛苦啦

我架26"

小輪JJ

小輪JJ

咦換左車喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞