HKCC 2018-19 討論區 [27] FM BB反送中

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
hkcc有無人會罷課
其實第一個星期真係無咩野做 翻唔翻都得 又唔計attendance 所以罷課啦 我明白每個人都可能有自己原因而無出去發夢 不過希望大家至少做到自己能力之內嘅事

同埋罷課就有時間一直睇住電腦 Reg翻嗰靚時間表
Self un罷課
Year1當自己放耐d假喇
Push
冇乜嘢
唔會記缺點
放心
我覺得冇咩所謂
好老實學費你就俾左
番唔番本身就冇人理你
而且亦都唔會對成件事有咩大影響
單純睇你自己會唔會支持啫

反正我罷唔罷都會繼續發夢
到時先決定都未遲

華潤創業旗下仲有Pacific Coffee (屎水), 麒麟啤酒(轉飲朝日),金威啤酒 同埋U購Select 超級市場
呢啲中資企業已經唔係奶共咁簡單
幫趁佢地等於直接畀錢中共

宣傳出去!!!
Engine係咪28號有talk
咩email都收唔到
希望大家可以罷啦
能力以內盡做
唔好妄自菲薄
石峽尾 樂富 大窩口 油塘 牛頭角 鰂魚涌 荔枝角 西營盤 紅磡 全部都要人呀

ocamp搞手可唔可以帶啲願意join嘅fm去拖下手仔?
華潤自1970年代就開始喺香港滲透
佢唔單止係中資,更加係黨企
各位唔好貪一時方便 直接送錢俾中共啊
文科 cgpa3.25 唔知係因為遲左報nonju定gpa太低 收唔到offer
岩岩搵左program leader 佢話我pass哂全部科冇得sem5 retake
應該點做好? 搵野讀住先/返住工先 下年用返同一個分下年再報nonju?
唔想咁快入社大 求教路
你幾時報?
報nonju?
我果陣main round報左city果科文史哲
late round先報bu philo同ba
有冇人知bm fm返學時間大概係點?
lm
有冇人有所有科嘅ttb
有冇人知gender拎A大概每份assessment幾分?
同埋 社科入poly city bu 大概要幾多gpa?
下個post可以轉標題做2019-2020討論區已經新一學年
遲啲Office會放出嚟
Push
有無報LU? LU HIS我見3.1~2都收 不過要Y2讀起
仲有Poly嗰BICS 我見Conditional Offer過3都得

利申:預計自己CGPA都係應該得3.2 諗住下年報
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞