HKCC 2018-19 討論區 [27] FM BB反送中

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
應該係唔得 我見張form已經寫左for stage1
可以啦
我問左
只要你year 2有course 係可以claim 就得
但year 1讀左既唔得
今日啱啱先開始可以申請咋
有冇人收到ITU helper e-mail
自己本身未摸清自己想第日做咩
但係同時對服務社區&政策研究都有興趣
1700要簡 到依家仲未簡好
我好似有幾科都可以claim 係咪淨係填email個一張form 就得?
ops洗唔洗自己申請?定自動入名單?
同問
同問
收左
琴日
今日都收唔到 係唔係無啦
我乜都冇 連interview都冇。。。
想問一下各位巴打絲打
Personal Financial Planning
Cost Accounting
Introduction to auditing and taxation
Financial Management
中文
有邊幾位老師教得特別好?
中文係讀關於咩?有冇Killer?
claim到幾多錢到?
Q1:
PFP: Yanny Pang
CA: Benjamin Wong(大Ben)
Tax: Arison Wu
FM: Raymond Kwong, Benjamin Wong(Sem2 only)
中文: 蔡維玉or留金騰

Q2:
中文主要讀語素,例如主語、謂語、賓語(類似英文既SVO),教你睇有冇病句,教繁簡體字,教你寫CV同投訴信。
自動
Benjamin伏
asso可以trans hd㗎咩?
聽講poly bsw 舊年hkcc嘅話淨係有收hd sw冇收soc sci嘅人
你自己諗
會經學校email通知?
1003 olivia 大家點睇
同問CEF
之前Reg day填CEF Form個時填咗申請,但宜家想轉申請FASP唔知有冇得改
寧願入咗sw 唔掂再轉走 sw難入咁多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞