HKCC 2018-19 討論區 [27] FM BB反送中

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
下 你點知
係呢段時間玩ocamp其實冇所謂
只要之後post ocamp相嗰陣加 #香港加油 帶晒頭盔就得

又或者如果玩ocamp 嗰陣若果香港發生咩大事
記住第一時間post ig snapchat story 話自己好嬲、好愛香港、點解黑警會咁冇人性 之類既說話就冇人怪你架啦
Cc應該好易話為 我FM個陣唔記得registration都得
識朋友返學先啦
識埋都唔同科嘅有咩用

利申:有冇呢件事都係叫人唔好去慳返啲錢算
傻仔先去大O
果時見班人Sem中 夜晚10點11點係cc 練dem beat 都唔知做乜鳩
青春無悔
拼命入速度
有冇人報咗到而家都冇call你interview個itu
讀Asso就讀書博返入八大啦 玩乜鬼嘢Ocamp
利申無報
幾時add drop?
各位巴打ib好唔好讀
幾時出Timetable
同學
啱啊 除非係ocamp識到同科嘅人啦
如果唔係開學咪又係重新R人做groupmate
28號
Reg day 啲活動參唔參加好

cat係咪真係咁重要
你對啲活動有興趣嘅可以參加嘅
Cat呢啲報唔報都冇所謂 最重要係gpa
新會然
各位同學:

昨天我收到同學們希望與我舉行公開對話的邀請。我在八月二日發給大家的公開信中提及,我和我的團隊每天都密切留意事態發展,關注同學們的人身安全。作為校長,我在任何情況下都不想看見同學受傷。

承接我上次的公開信,我希望在此重申以下幾點:

- 學校必定會盡力保障師生和員工在校園內的人身安全;因此,學校在這段時期已加強了保安人手。同時,學校會按既定的校園管理守則,確保校園管理有序。

- 若校園內沒有發生可能影響師生及員工人身安全的事故,或沒有人涉及可能觸犯法例的情況,學校不會貿然讓執法人員進入校園。

- 如同學沒有作出違法違規行為,學校不會向同學進行紀律處分。

- 學校在得悉學生會編輯委員會成員受傷後,學務長便立即聯絡學生會代表了解情況,表達慰問及對同學們人身安全的關心。至於同學們對成立獨立調查委員會的訴求,我已將你們的意見向政府反映。

最後,我希望同學們明白學校有不同的持份者,大家對事情會有不同的觀點;希望大家在任何情況下都能互相尊重,以和平理性的方式表達訴求。

校長
滕錦光
想問下bridging course唔上得唔得😭😭😭
總之數科N展科有Roy就揀
8.16 學界-Stand With Hong Kong聯手萬人集會!國際本土戰線會師!
「英美港盟 主權在民」集會
日子:16/8(五)
時間:8:00-10:00 pm
地點:遮打花園

(1) 英國確認中國違反《中英聯合聲明》國際條約;
(2) 英美國會各自制訂通過香港人權民主法案,制裁損害香港自治、自由、人權與民主的官員,如凍結他們的英美資產、禁止他們入境。

#反送中活動

一齊去支持攬炒巴打啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞