HKCC 2018-19 討論區 [27] FM BB反送中

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
唔想再浪費時間
如果之後對呢方面有興趣咪再進修
所以巴打最後決定係……?
無話點浪費 我有同學仔廿八三十歲先嚟讀
有人甚至本身已經有degree揸係手
諗清楚自己想點 先係最唔浪費時間
今日簡左soc sci (spa)
其實今日都有諗
自己到兩邊興趣都係差唔多

本身對政策研究同對soc work 中嘅youth &social work 都有興趣

但考慮到自己可能再攻讀上去都係簡返政攻呢啲科,節以做左呢個決定
諗清楚嘅話我都支持你!
唔係話一定做社工就係對你嚟講係最好嘅選擇
既然你都心繫政政 希望你遲啲升返上去可以專精政政
Bridging Course 唔返會點?
兩邊都照申請
到時可以揀唔要邊個 好似係
唔該曬
有得選擇 intro Econ定gender好啲

Econ無咩興趣 但好似靚龜啲
依家讀緊Soc sci
想升翻上city social work嘅話
IELTS 6.5分係咪必須
事關我睇網上啲人有啲又話要 有啲又話唔係必須 純粹報個陣會加分咁
然後睇offer又唔見人有寫明
但點我都會考IELTS架啦 今日亦已經報咗course
感激
師兄 有無相關經驗可以比下小弟
求 intro to eng lit.
foundation of linguistics.
languages, culture, communication. healthy living lecturer 推介
踢鳩你出校
幾時會有cc所有科嘅timetable
張學生證去到8月31日
想book埋牙醫洗埋牙先 但係佢話要9月先有位
咁係咪到時show張證佢都唔會理我
咁唔返先
同問
想問wk拉把裝修完未
Econ
Ruby
Chi kin Chan
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞