有冇人仲記得依啲電腦遊戲?

765 回覆
312 Like 3 Dislike
Cats vs dogs
仲有江湖聊天室
一開招就有拳皇啲音效同GIF圖

吹水加經驗
我想問有冇人玩過炎龍騎士團外傳 風之紋章? 好撚好玩

同埋好細好細個時喺一部windows 3.1嘅機度玩過一個好似叫wolf嘅第一身射擊遊戲 唔知有冇人玩過 支槍係會旋轉嘅機關槍

同好
我由第一集就開始玩

風紋有得屈lv
頭幾版索以未走之前
可以隔開佢嚟屈弓箭手
每一版可以屈到255回
慢慢升lv

兩個結局都爆過
巴打你有無爆

有 好難玩
成日要save/load
仲記得有秘密商品

同埋某版某D位有秘密裝備
要睇攻略先知

宜家都無咁好嘅遊謝lu....

我好記得第八關要走佬先贏到 咩全部人去戰場底部脫離 細個完全唔知佢噏乜 卡關之後冇再玩 前年喺macbook down返黎玩爆機 好有彌補童年遺憾嘅感覺
以前成日祈禱索爾唔好行去砍死會跌道具嘅兵 仲有開個人嘅板面個人仔有時會由頂跌落黎
教堂:沒有人可以轉職!
有冇人玩過找人頭?
講個女仔搵反自己個頭,解下迷咁

顏風船?
睇呢個post就覺得時間過得好快
有冇人有玩過隻2d game
第一關係你用隻ufo係個城市捉人
第2關個場景就變左有隻怪獸加一堆人仔但唔知要做d乜 ufo d光線一掂到隻怪獸又輸
以前過唔到第2關因為唔知佢做乜9想玩返

隻怪獸係咪好似哥斯拉個隻,如果係嘅話有

但係我永遠過唔到第三個關
唔可以直接照到隻怪 唔係即死,點樣可以喂到隻怪

其中一關係要迫啲人類自己行去比隻怪獸食

屌原來要餵怪食
講咁耐有名/link未,好想玩返

UFO復仇記

http://www.dodogame.com.tw/?p=27543
有冇巴打玩過叮噹機戰
鐵人兵團為藍本 但有好多亂入
最記得有關係小夫扮杜門出GOD FINGER
有冇人有玩過隻2d game
第一關係你用隻ufo係個城市捉人
第2關個場景就變左有隻怪獸加一堆人仔但唔知要做d乜 ufo d光線一掂到隻怪獸又輸
以前過唔到第2關因為唔知佢做乜9想玩返

隻怪獸係咪好似哥斯拉個隻,如果係嘅話有

但係我永遠過唔到第三個關
唔可以直接照到隻怪 唔係即死,點樣可以喂到隻怪

其中一關係要迫啲人類自己行去比隻怪獸食

屌原來要餵怪食
講咁耐有名/link未,好想玩返

UFO復仇記

http://www.dodogame.com.tw/?p=27543

玩返試下過唔過到
記得 好好玩
roller coaster tycoon

好想再玩番
拋磚引玉

火柴人frontline
https://www.youtube.com/watch?v=Iuh0VRM7tqs

上面隻日本既艦砲射擊game可以去呢度個官網玩返
http://nextframe.jp/

瘋狂搖搖杯

外星大富翁
求一隻非常冷門嘅game
係大約98-me 年代
唔係上網 係裝左落電腦到
係玩四驅車game黎
可以自己揀零件
冇記錯禁space 架車先會郁
多年心願黎
有冇人玩過隻狙擊game
要閉氣狙擊
最後仲要用狙擊槍拆炸彈
不過隻game好似未完成

玩過
一個女仔黎呀嘛
仲有呢個 一次過放五塊
放完就啱啱好可以翻轉第一塊

小一老師電腦堂第一樣教我地去yahoo遊戲玩
竟然冇UFO吸人餵怪獸果隻

好好玩
有啲mission 係唔俾你放死光殺人
有冇人記得有一隻小遊戲要下載落黎
好耐之前有個YouTuber(大雄 依家叫景三)好似係佢介紹過 最後條片冇左
隻game 有四隊 之前有啲兵仔行過每一塊地佔 要打贏三個電腦先過關 每關地形設計令你要考慮打邊個先
希望有人明我講咩

我記得呀,啲兵會自己起屋,再生兵,跟住會合體
有冇人知一隻要down既戰爭 game ,古埃及feel 既

咁有一隊隊既士兵打黎打去, 你係一個士兵隊長,帶住啲兵同其他npc 隊長一齊打人地勢力。 完左可以買武器防具,越打落去自己勢力就越少兵,人地越多兵

我記得有劍兵同弓兵, 滑鼠右鍵可以轉陣形
有個唔知算唔算電腦遊戲
果陣去得幾歲 屋企冇電腦 放假去我表哥屋企係我唯一接觸倒電腦既機會
記得佢有隻唔知係game定軟件
可以係個桌面度放綿羊出黎
綿羊會自己係個桌面度行黎行去 但又會有時有動畫睇 好似無啦啦比ufo吸走之類

佢地活動範圍就係個開始列上面當左係地板咁

唔係好識形容 可能1999
[quote]感覺大家都係85-90年出世,好warm

似係好多95打後

85-90 here
我都覺得好感動,入到黎差唔多隻隻都玩過,有D已經唔記得,入黎見到又記返,回憶返哂黎,仲要咁多知音人一齊分享

仲有夢幻西餐廳1同2,細個好鍾意玩,可以去幾個國家開舖,請員工,D員工勁起上黎行得好撚快
又可以set餐單既價錢,帶位,開舖收舖時間,賺錢咁,一倒蝕就會開唔到舖 有無巴打記得?

夢幻西餐廳 最鍾意睇住d係出面行黎行去既人撞樣

我明呀
我最鍾意d客入黎安排佢地坐得整整齊齊
有冇人有玩過呢隻

正野
最鍾意成串抽上黎個下,勁滿足!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞