[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(183) 望下#1 先

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
唔該巴打
想問下我槐板係Gigabyte , runmemtest 話唔支援,有咩方法解決?
請問下Asus ROG Strix RX570夠唔夠放落sharkoon c10 mini-itx度
其實Matx板裝落ATX機箱同裝落Matx機箱係咪冇分別?

利申買咗Define Mini C驚過幾年想玩返ATX又要買過機箱

後悔緊 早知直接買Define C
Thx , 咁樣要大樣run幾耐?

at least 100%
我衣家進度係咁,要等到全部都100%先叫完成?衣家有一個error是否有大問題?
幫手
BF5 1080P RTX 2060 i5 7500 16G ram喺咪推唔到
見網上benchmark multiplayer 同樣硬件可以 smooth 60fps冇drop
有error代表要調整Ram timing
你推唔到咩? 開個afterburn 睇下邊part唔夠用?
Cpu爆晒 gpu50%上下
要調整邊個部分?CL? 佢衣家每次燒都要搞1個鐘未有排搞?
硬件就咁睇冇乜事
可以試下洗機保平安
usb hub同usb to type-c, micro usb, lighting all-in-one cable有無咩信仰牌子, 公司每樣都要買幾個
verbatim
google完, 係澳洲牌子應該穩陣 聽日先睇下有無我要既野先
verbatim 邊度係澳洲
開效能果頁睇下邊個吃晒cpu效能
https://www.verbatim.com.hk/

Official site for Verbatim products in Australia and NZ: LED, optical media, hard drives, memory cards, USB drives, SSD and mobile accessories.

google第一個results, 可能資訊錯
冇分別
push
屌真係wo
但我上次帶個旅行轉插(with usb) 去澳洲
屌你老尾冇地方插到 (嚿野四四方方 而澳洲d 插頭都係 switch 位好近個腳位 搞到插到用唔到)
list ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞