[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(183) 望下#1 先

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
咁就有平買平算喇
我諗諗 超上3666就b die啦
好,唔該哂
問多一問,唔用技加版得唔得?用返我個塊
因為價錢都差唔多
請問依家$400價位既atx機箱係咪Antec P7/8, DeepCool MATREXX 55 依幾隻
另外如果夠位擺係咪atx好過matx機箱?
push
唔用技嘉點用優惠價買
同埋intel 版用唔到amd u
6GD6 ZOTAC GAMING RTX2060 Twin Fan 開mhw 上到83度係咪唔正常
atx 箱空間大d 風扇又裝多幾把 通風好d
twin fan正常
點解唔俾多少少買amp
twin fan係咁上下 你想佢散熱好? 唔買rog 風冷王者
早排有巴打giga windforce 3fan 2060昇級為rog 2060 不知冷爽幾多
但asus b450m-A 係寫住AMD AM4 socket架喎
姐係你本來條list已經錯撚咗
我都睇唔到添
不過prime板都係伏
即係2600唔可以配b450底板?
呀我明你意思啦師兄,唔好意思誤導左你。
而家我改返2600配b450,咁好唔好?
原因其實我唔想用技加板...
可以 但係咁咪冇咗個優惠囉
人地個優惠係板 u ram
1 x [暑期大特價]AMD Ryzen™ 5 2600 Zen+
價錢:$899

1 x ASUS TUF B450M-PRO GAMING Micro-ATX
價錢:$699

2 x ADATA XPG GAMMIX D10 (1 x 8GB) DDR4 3200 Mhz C16
價錢:$660

1 x ADATA XPG SX6000 Lite 512GB PCIe Gen3x4 M.2 2280
價錢:$499

1 x Sapphire Radeon™ PULSE RX 570 4GB GDDR5
價錢:$1,149

1 x FSP RAIDER II Series 550W 80 Plus Silver
價錢:$499

1 x Cooler Master MasterBox NR400 Micro-ATX
價錢:$455

1 x ASUS Internal DVD-RW - Black (DRW-24D5MT/BLK/B/AS/P2G)
價錢:$129

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $5,069
https://www.faroll.com/customize#MTI1OSwxOTIzLDIwOTgsMjEyMSwyMTM2LDIxMzYsMjIzOSwyMjcwLDQwNQ
咁樣囉 500gb ssd
唔夠先再加hdd
sorry 大佬,我講得唔清楚,上面個spec係我而家用緊部機黎
我係想問下拎住呢部機有冇希望挨到2021年頭?
2019年仲信牙石真係要放眼世界
了解下咩叫子龍任務

張卡而家都唔係隻隻game 開到1080 144
遲下唔夠玩直接換新display 頂唔頂2021年頭 真係唔知你最低接受程度
GF1 終於大貨返

之前我第一水推.試驗.好多人買

而家開始多貨
伏已中 原先條list已經錯配amd 版+ intel U
而家要唔要intel 版配amd U 平衡番?
壞率呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞