新垣結衣(1)

1001 回覆
160 Like 2 Dislike
平匡今過最後個段自白簡直係毒撚心聲

今集係名言集
金句連發
而且hit 中哂唔同階層嘅人
野木亞紀子係好嘢嘅

結衣同佢合作個幾套都好好睇

無錯

我自己會咁排

飛翔公關室 > 逃避 > 今日子

應該又係同大家口味好唔同
同今日子頭三集真係太趕客

飛翔個kiss 絕對拍得住 逃避 第6集個火車
當時睇又係好震憾 好感動
同飛翔 真係冶愈 好舒服

我岩岩坐你後面啊
你喺轉車站落車嘛

平匡今過最後個段自白簡直係毒撚心聲

今集係名言集
金句連發
而且hit 中哂唔同階層嘅人
野木亞紀子係好嘢嘅

結衣同佢合作個幾套都好好睇

無錯

我自己會咁排

飛翔公關室 > 逃避 > 今日子

應該又係同大家口味好唔同
同今日子頭三集真係太趕客

飛翔個kiss 絕對拍得住 逃避 第6集個火車
當時睇又係好震憾 好感動
同飛翔 真係冶愈 好舒服

我岩岩坐你後面啊
你喺轉車站落車嘛

睇咗兩集今日子,唔算精采,但係都唔差,點解好似好多人話個頭開得唔好?因為後面真係好正?

佢衰在一開始好多人以為係本格偵探劇
但推理唔算特別出色
而骨子裡套劇其實係愛情劇
越到後面越精彩
兩人感情嘅發展鋪排一絕
偏偏頭幾集感情線又唔算突出
結果好聽啲就慢熱
唔好聽就係開壞咗個頭
直接影響收視
我覺得今日子好睇過飛翔喎,今日子結衣啲表情正啲
飛翔睇左一集就無睇
個男主真係太樣衰 個樣仲難接受過星野源
睇咗兩集今日子,唔算精采,但係都唔差,點解好似好多人話個頭開得唔好?因為後面真係好正?

Case太on9
逃避真係好好笑

Case太on9

後面5-6集開始升溫,愈來愈好睇
只可以話係開壞頭
我排的話係逃恥〉今日子〉飛翔

飛翔我係唔鍾意佢太 hard sell 自衛隊
睇睇吓有時會覺得睇緊廣告雜誌
新劇好正

飛翔我覺得係好靠個自衛隊主管撐起套劇

Case太on9

只可以話係開壞頭

個陣係追住睇
當你睇頭3集時 真係以為只係推理劇
仲要頭兩集 推理內容都好薄弱
如果唔係結衣一早棄左

但到中段先知係愛情小品
仲要開始有岡田 同 結衣 讀白
就覺得劇力黎料
同時感覺到 套劇想表達d咩

唔出奇 一直都記得
由以前開始 (一年半前我開始睇結衣)
高登個結衣post
問親話睇邊套結衣劇
大家都唔會推薦飛翔

之後一有人話飛翔好睇
就有好多人話悶
如果睇成長劇 寧願睇.....etc

但飛翔好睇之處
係睇住兩個係人生最迷惘時期
兩人相識 之後點樣共同努力去經歷 面對
再感情昇華
然後更會見到個種野木寫故嘅細節性
同由唔同配角單元嘅小故事
去表達兩位主角成長之路

睇完個下個種共鳴感 到今日都記得
你會好想有一位伴侶soulmate
會一齊可以係困難中學習 扶持
同時仲記得辦公室個過詐欺師上司個句
就算你再唔喜歡你工作的位置
但都一定可以係當中搵到 你可以努力的地方
(類似句咁ge意思ge野)

同首飛機雲真係好好聽
好多人無推介飛翔係因為凌野剛
唔太關劇情事
我自己都鍾意飛翔
只係更鍾意逃恥同今日子

要講結衣唔推介嘅劇
唔計 SP 同超早期作品
基本上我只會講兩套 - 全開同 Code Blue 1
結衣bb

Case太on9

只可以話係開壞頭

個陣係追住睇
如果唔係結衣一早棄左

但到中段先知係愛情小品
就覺得劇力黎料

今日子好虐心

Case太on9

只可以話係開壞頭

個陣係追住睇
如果唔係結衣一早棄左

但到中段先知係愛情小品
就覺得劇力黎料

今日子好虐心

雖然今日子角色設定係訓醒就冇晒記憶,
但係由第四、五集開始會覺得男女主角關係愈來愈親密,好神奇...

但係由第四、五集開始會覺得男女主角關係愈來愈親密,好神奇...

編劇功力

編劇功力

認同,
書睇左頭三本,暫時覺得電視板個故事,人設同劇情都立體好多
不過聽聞個作者都有份比意見
Case既內容就好多都跟番書
係可能中間某d細節同人物改左
不過點解尾幾集好評得咁勁,我覺得係因為編劇條love line寫得好
同埋有一集唔知係唔係原著有冇,因為我未睇後面
用今日子既角度去拍左一集,由佢起身開始講
個集我覺得正到不得了

我覺得三木律師都唔錯
不過依套真係睇角色成長,最後條love line有d拖
睇完,咁就完左大半,得番3集
結衣段舞真係百看不厭(一日)

佢個部門就係頂要推廣航空自衛隊

編劇功力

認同,
書睇左頭三本,暫時覺得電視板個故事,人設同劇情都立體好多
不過聽聞個作者都有份比意見
Case既內容就好多都跟番書
係可能中間某d細節同人物改左
不過點解尾幾集好評得咁勁,我覺得係因為編劇條love line寫得好
同埋有一集唔知係唔係原著有冇,因為我未睇後面
用今日子既角度去拍左一集,由佢起身開始講
個集我覺得正到不得了

想問下今日子即係邊套劇?
想問下今日子即係邊套劇?

掟上今日子的備忘錄,改篇自西尾維新小說
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞