[工程狗]2019見習工程師 揾工情報 + 失業調查 (14)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
補足??
大帥兄做左6年engine?
你話你7月16號apply左某間公司
有幾多個真係四年考到牌呀
而家呢?
想問下有冇識人唔過3入到wsp
電牌呀,唔係hkie member
有sch a就4,5年簽到
三A 黎講 三年半ICE 去英國考 chartered左好正常有大把Source 通常經驗係由C+開始計
想問下各位巴打,係咪要同HKIE申請做唔知乜野會員,咁自己讀個個degree先會得到HKIE認可,然後先join到scheme A?
唔係,應該係讀完個HKIE accredited degree先可以申請HKIE grad member行scheme A
Wsp 邊駛過3
可能係佢
咁點申請grad member? 有無得教路?
通常d公司都會好樂意拎晒form比你填(賣身
自己申請真係唔知,最好問問你啊頭/打去HKIE問
屌你老尾做工程自己解難嘅能力都無

自己上hkie 大把application form
有一個就係申請graduate member
齊哂你要交咩填咩都齊
填完搵你公司呀頭簽名
出黎做野要改下無人會想幫伸手黨
EE今年個市點
下年grad今年連intern都搵唔到
有無西?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞