[工程狗]2019見習工程師 揾工情報 + 失業調查 (14)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
好垃圾?
上個禮拜收到offer
想問下巴打 幾時開始返shift?
點解咁辛苦做完3年又走
同埋 頭幾年 淨係得呢份糧夠洗?
有冇ching 做過atal?好唔好做?
睇下你入邊間
聽人講data centre係最chur
巴打 興勝in完幾耐有offer
struct
都幾快 你GRAD E?
3-4日?
係啊 ge
污水 e and m contractor 19k 1個月 返830-1800 長短週 定係hvac sub-con 15k 有ot交通津貼 返900-1730長短週 會好d?2個都好似會出scheme a. 唔清楚做污水定冷氣會辛苦d 求巴打指教
差4k緊係揀E&M contractor
如果揀15k果份,之後你起碼做返2年先上19k
Sub con 計埋ot交通 一個月大概都有17k左右 我其實主要concern係驚做污水落site會好辛苦
老實講工程呢行做咩都咁辛苦
寧願揀份人工高d啲
香港政府
狗也不屌
係, 如果而家無engine offer, 真係轉行算, 轉邊行就睇你自己個人興趣
轉左去邊範?
起薪點可能係少幾千, 但之後轉工一樣可以加人工, 其實香港唔計banking and finance, 做其他行業搵的數, 可能同一個收銀未chartered 的engine 差唔多, 但至少其他行業多工選擇先, 同埋多數無做工程咁辛苦, 無咁吃力不討好
ATAL都屌住先啦各位巴打
唔係data center 咁做住先LOL
例如有咩行業我認識既行業得好少
唯一諗到既唔太需要技能既係文員 但好難加人工 同埋政府工
求求介紹
污水廠,食屎job,照屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞