[工程狗]2019見習工程師 揾工情報 + 失業調查 (14)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
工程=civil
建築業或者會嘅
你無視tech based嘅工程就當然唔駛討論啦
做左賣鞋一年grad e m&E 都唔係太chur
8成時間7點前走
睇你做咩project, 做澳門job應該都要OT
但成team都係8點前走左9成
而家比人調左坐site office一年可以日日準時走
ME yr3 undergrad 宜家defer左 做緊1年IT狗intern
想搵土木、建築測量 有冇人做開。公司有野幫幫手
咪講左structure同bs一樣會死
香港工程接近全部constructopn based,無technology/product basef係事實啊
的確係工人死先
但一定會慢慢蔓延到判頭大判到收銀
師兄你有冇土木、建築測量牌
土木牌
做咩事?
可以wtapp傾 ?
樓上巴打tg算啦 冷靜d 唔好自爆
哦。你tg係咩 我唔係好識用。
事實係科學園/數碼港愈黎愈多tech based
係咪真係咁多就業機會 係咪真係長做長有 先得架
如果係得既, 工程界發展就唔會咁墜落啦
政府請人 帶頭淨係請civil, 叫班土木佬入去管埋科技同電腦野
都岸鳩
工程=civil
咪講左structure同bs一樣會死
香港工程接近全部constructopn based,無technology/product basef係事實啊
事實係科學園/數碼港愈黎愈多tech based
係咪真係咁多就業機會 係咪真係長做長有 先得架
如果係得既, 工程界發展就唔會咁墮落
政府請人 帶頭淨係請civil, 叫班土木佬入去管埋科技同電腦野
都岸鳩
明顯港府依家無得再死谷construction 啦
想搵人簽名搵到入個grad e搵工po做乜9
sorry 睇下有冇人可以幫手
你想做咩先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞