ASUS, ROG Phone 2 宣傳影片出來了

1001 回覆
48 Like 19 Dislike
國行平版係得 8GB Ram 128GB 儲存空間

國際版12gb +512gb

差距就兩千幾三千,自己諗下買邊部喇

一圖睇晒分別,差距話多唔多話少唔少
不過問題係對你有無大作用

但前提係部機無得入 SD 卡,128GB 夠唔夠你用會係問題既
標準姐係港行?
YUP

支那版好似好伏
上路果PART
國行標準版應該等同香港行版
但行版通訊節無去訂機既話好蝕,無左個手制送
人不在香港 冇法子訂
邊 part 伏?
除左上下載速度有分別,頻道多都係用黎 support 其他地區,關係不過

係個 Gaming HDR 唔知對你重唔重要囉
有無Link 呀? 本人英文差 保留返舊資料變ww 咁正
WW_ZS660KL_16.0622.1906.19_M3.13.33.20-ASUS_1.1.93_Phone-user.raw.zip 呢個FILE?
無做過flash 唔駛
佢有個 file list cap screen, 個file 解壓後要齊晒的野,跟 step 十分鐘搞掂
模擬HDR 未必係好,我個電腦MON著左會銳利化 係睇動畫顏色SHARP D
唔駛諗咁多 有錢梗係買港行 我地D窮人先用大陸
十幾分鐘都未攪掂,要唔要入RECOVERY MODE?
佢咪講左要入 recovery mode 先搞到

同埋要用機身旁邊個 usb c port
佢唔係話去到揀揀下個度叫FASTMODE,無講禁.我插左下面
用咩色個位? USB
* After restarting, It is important to do a Factory Wipe. Come back to Fastboot Mode, Switch through volume keys and select Recovery Mode - Then Select Wipe/Data Factory Reset. 呢個要唔要做? 我而家入左RECOVERY 襟左CMD 17分鐘了
我仲未攪到 XDA 係咪自帶ROOT?
側邊黑色
兩樣都唔得 FASTBOOT MODE,RECOVER MODE.再要入埋Select Wipe/Data Factory Reset.?
你跟 step 逐部做啦
1. 機入 fastboot mode
2. usb 旁邊黑色駁電腦,等個 driver 裝好
3.行 cmd 個 file, 佢會 show detect 到部電話,等 10mins 部電話會自動 reboot
4. Done
SHOW DETECT到 係點?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞