ASUS, ROG Phone 2 宣傳影片出來了

1001 回覆
48 Like 19 Dislike
影相方面 12M秒睇到圖示 48M慢丁丁都秒既
聲音方面 音效魔術師聽試音用流行好正,都好夠聲 唔敢開到最大 都頂唔住
平時都係用幾格內
MON方面 睇4K/打機無問題,4KHDR最靘.YOUTUBE要SET返全屏會好D.
解析度有D不足 可能導致睇某D野或低質數圖片影片會有少少黃
同檬,睇高清圖戲又無事喎.會唔會OLED有D黃色問題或者關低
FPS事?
FPS120 QQ飛車下顏色比較實在 可能平時睇野低FPS
電量同效能真係不得了 係咁重裝舊機D APP 又快 裝完都係用左幾% 以前玩D大作會LAG 而家都唔會
用左幾日 問題有:

1. google map出唔到地圖

2. 有時d whatsapp要unlock先彈晒出來

3. gboard關左殘體都係有殘體

上述問如果有得刷國際rom應該都解決到

冇volte就慘d
出到圖 gps 較左精準都係無
輸入法 用百資
Whatsapp 打緊機佢又無彈出訊息
原來裝左陸版地圖 有地圖無gps 香港的都係同你一樣
我有gps冇圖
香港 map 我而家又ok 有gps有地圖
玩鋪食雞都幾熱 可以唔駛用x模式都可以
真實賽車3 有120fps 爽
仲唔夠電呀? 有無我SET ALWAYS ON TOP 慣左有時間睇關MON
呢部有wireless charging ?
玩 moonlight幾順喎 但係用藍牙手制連到郁唔到 唔通迫你買佢個手制 有無人有試到?
可以裝一個叫shortcutmaker嘅app.
unlock佢個theme store.

另外,睇到有方法可以用到第三方桌面啟動器。去rog2吧睇下。
有無大神解答到我,部機用唔用到 Google Pay 加 Visa 卡?
我都係入唔到信用卡要聯絡銀行試下
恆生銀行無OPTION 要問GOOGLE PAY
一代見人地同ASUS講 然後同GOOGLE反應修改 而家唔知OK未?
Tap n go 加google pay 無問題,未試拍咭俾錢
佢呢部嘢唔太熱就唔會特登出把風扇嚟裝機背啦自己用過xr未?
老實都幾熱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞