用咗Bullet Journal 一年(你問我答)

348 回覆
13 Like 2 Dislike
大家呢幾日放假 有冇將本bulletj journal放埋一邊啊?
我呢幾日冇整dailies 不過就整咗個Easter To-do list

想知有咩LIST

寫哂呢幾日要做啲咩咋

有時好似都唔知寫咩咁
依幾日都冇咩做
大家呢幾日放假 有冇將本bulletj journal放埋一邊啊?
我呢幾日冇整dailies 不過就整咗個Easter To-do list

想知有咩LIST

寫哂呢幾日要做啲咩咋

有時好似都唔知寫咩咁
依幾日都冇咩做

都係㗎
呢隻得唔得,好似大本咗少少同埋只係單行唔係格仔

呢隻得唔得,好似大本咗少少同埋只係單行唔係格仔

冇話唔得嘅
大本冇問題啊 最緊要方便自己攜帶
只不過本簿較薄 會好快用哂
另外其實線條係冇咁好嘅 我會建議用點點

都係嗰句 最緊要本簿適合自己
如果有d 你係諗左想做
但係未知預定幾時做
會點寫

future log 好似都係要有日子咁
如果有d 你係諗左想做
但係未知預定幾時做
會點寫

future log 好似都係要有日子咁

我未試過喎
開個collection啦

畫得好靚喎

好COLOURFUL
唔算係全用bj
不過最近就係好想咁樣記低下自己既生活

雖然唔係日日都有心寫schedule

唔算係全用bj
不過最近就係好想咁樣記低下自己既生活

雖然唔係日日都有心寫schedule

好好嘅開始
加油啊
今日見有時間開始set u五月,下個月會好忙

四月跟巴打試咗monthly log,發覺唔多啱我,而自己用開嘅又開始覺得唔太實用,所以轉新嘗試

而家本bullet journal越用越搵到啱自己嘅style,唔試過真係唔知邊種啱自己

四月跟巴打試咗monthly log,發覺唔多啱我,而自己用開嘅又開始覺得唔太實用,所以轉新嘗試

而家本bullet journal越用越搵到啱自己嘅style,唔試過真係唔知邊種啱自己

好怕成日試搞到自己本野會好亂

好得意啊
你第三張圖係分全日/上午/下午
搵到適合自己嘅style就好啦

點解亂啊

我今個月嘅welcome page係櫻花 雖然5月應該冇櫻花 不過因為去日本 所以搵啲日本嘅嘢去做主題
畫得麻麻地

點解亂啊

因為好似東一忽西一忽咁 唔識講啊

好得意啊

係啊,分全日上午下午,全日主要係放假或者當日要事。我就成日上網睇其他人點set up,見到應該會啱自己嘅就試下,三月前嘅journal依然不堪回首,就好似上面個巴打咁講越寫越亂

點解亂啊

我之前都係咁架,不過唔好怕,放膽整,唔啱嘅咪下星期再set另一種style,慢慢就會摸索到啱自己嘅方式

我今個月嘅welcome page係櫻花 雖然5月應該冇櫻花 不過因為去日本 所以搵啲日本嘅嘢去做主題
畫得麻麻地

畫得好靚 畫Q版公仔對我嚟講已經頂盡 成日見到其他人畫功了得本嘢好靚不知幾羨慕

好得意啊

係啊,分全日上午下午,全日主要係放假或者當日要事。我就成日上網睇其他人點set up,見到應該會啱自己嘅就試下,三月前嘅journal依然不堪回首,就好似上面個巴打咁講越寫越亂

我都係咁分
用用下啲嘢就會最適合自己

點解亂啊

我之前都係咁架,不過唔好怕,放膽整,唔啱嘅咪下星期再set另一種style,慢慢就會摸索到啱自己嘅方式

放膽去試 用唔啱就cut咗佢 每月review下自己嘅setup

畫得麻麻地

畫得好靚 畫Q版公仔對我嚟講已經頂盡 成日見到其他人畫功了得本嘢好靚不知幾羨慕

其他人嗰啲真係好靚
如果我搞Leuttchurm1917代購,有冇人有興趣?

大約六月會搞一次,如果有興趣嘅話可以telegram搵我

https://t.me/ryanmui

仲有冇人有興趣
應該會早啲5月搞一次
之前儲左啲相,好靚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞