用咗Bullet Journal 一年(你問我答)

348 回覆
13 Like 2 Dislike
太長唔quote
我痴啲紙膠紙上去姐,靚都係因為紙膠紙
我0藝術細胞無心機畫

絲打可以大約講下旅行果到點 plan
嚟緊五月同女友去旅行
想開本 plan同當回憶錄咁

除咗第一日之外無plan 過,最多plan 下大概邊日去邊區,有啲咩睇/玩,係google map mark 低粒釘,洗唔洗買定門票咁
行程全部都係留單番酒店先寫時間消費,建議你可以帶部迷你printer ,即時印番當日嘅相貼上去
我去旅行真係隨心,例如去到先知有黑子活動,就搵咗半日去地鐵遊
有日落雨就去op tower 玩一日
除非啲e ticket 要print 出嚟,如果唔係用apps 買飛好方便

我都諗住拎部 polaroid snap touch過去
膠紙,膠水,漿糊筆好??

3樣都唔好,用紙膠紙/角貼/雙面貼
我通常用紙膠紙或者雙面貼(TN果隻,佢係雙面紙質撕出嚟唔會整爛本簿紙)

撕出嚟唔整爛幾好喎
但實唔實淨先?
新手留名

歡迎

呢幾日應該本notebook送到黎

訂咗咩notebook啊

leuchtturm1917

邊度訂啊?格仔定點點?
太長唔quote
我0藝術細胞無心機畫

嚟緊五月同女友去旅行

除咗第一日之外無plan 過,最多plan 下大概邊日去邊區,有啲咩睇/玩,係google map mark 低粒釘,洗唔洗買定門票咁
行程全部都係留單番酒店先寫時間消費,建議你可以帶部迷你printer ,即時印番當日嘅相貼上去
我去旅行真係隨心,例如去到先知有黑子活動,就搵咗半日去地鐵遊
除非啲e ticket 要print 出嚟,如果唔係用apps 買飛好方便

我通常用紙膠紙或者雙面貼(TN果隻,佢係雙面紙質撕出嚟唔會整爛本簿紙)

撕出嚟唔整爛幾好喎
但實唔實淨先?

紙膠帶好好用 仲可以係上面寫紙
新手留名

歡迎

邊度訂啊?格仔定點點?

我係amazon買 買左格仔
新手留名

歡迎

邊度訂啊?格仔定點點?

點點先岩

歡迎

邊度訂啊?格仔定點點?

點點先岩

港幣幾錢先

邊度訂啊?格仔定點點?

點點先岩

港幣幾錢先

20美金加16港紙運費

邊度訂啊?格仔定點點?

點點先岩

港幣幾錢先

20美金加16港紙運費

抵過去台灣買

邊度訂啊?格仔定點點?

點點先岩

港幣幾錢先

20美金加16港紙運費

抵過去台灣買

不過要夾硬買夠35 美金local free shipping 再搵代運

邊度訂啊?格仔定點點?

點點先岩

港幣幾錢先

20美金加16港紙運費

抵過去台灣買

不過要夾硬買夠35 美金local free shipping 再搵代運

搵代運係最難 點解唔淘寶買

點點先岩

港幣幾錢先

20美金加16港紙運費

抵過去台灣買

信唔過淘

點點先岩

港幣幾錢先

20美金加16港紙運費

抵過去台灣買

信唔過淘

都係去台灣買啦
咁你搵美國邊間代運

港幣幾錢先

20美金加16港紙運費

抵過去台灣買

信唔過淘

都係去台灣買啦
咁你搵美國邊間代運

樂郵
用過好多次

20美金加16港紙運費

抵過去台灣買

信唔過淘

都係去台灣買啦
咁你搵美國邊間代運

樂郵
用過好多次

唔該哂
點解唔去誠品買既?

因為冇點點?
點解唔去誠品買既?

因為冇點點?

懶出街
點解唔去誠品買既?

因為冇點點?

香港誠品冇點點
太長唔quote
我0藝術細胞無心機畫

嚟緊五月同女友去旅行

撕出嚟唔整爛幾好喎
但實唔實淨先?

我第一張痴錯嘢撕番出嚟就覺得好流,但其實係幾實淨,唔識形容
可以買一包試下
點解唔去誠品買既?

因為冇點點?

香港誠品冇點點

香港誠品無格仔,得橫線

20美金加16港紙運費

抵過去台灣買

信唔過淘

都係去台灣買啦
咁你搵美國邊間代運

樂郵
用過好多次

ebay唔接受佢個電話號碼
大家呢幾日放假 有冇將本bulletj journal放埋一邊啊?
我呢幾日冇整dailies 不過就整咗個Easter To-do list
live! 下星期考完dse可以開始返整bullet journal喇
live! 下星期考完dse可以開始返整bullet journal喇

加油啊
大家呢幾日放假 有冇將本bulletj journal放埋一邊啊?
我呢幾日冇整dailies 不過就整咗個Easter To-do list

想知有咩LIST

想知有咩LIST

寫哂呢幾日要做啲咩咋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞