[短篇]香港都市傳說

1001 回覆
480 Like 8 Dislike
點解係到daniel做四不像 而唔係keith 或者阿良

同問

因為係殺左daniel解左咒
所以daniel就做左四不像
同tracy一樣
Tina比人9up兩句就幫人殺人
樓主下次寫咩
無限輪迴
聽講推爆咗會有二
一日追晒個post, 好正
聽講推爆咗會有二

其實我都keep 著有睇架
好睇 期待第二個"短篇"傳說
個個都話 因為denial俾人解咒先做四不像
其實應該唔係完全係
當年tracy同denial兩個殺咗人已經係解完咒
但係denial悔恨自己殺人,唔想俾人知佢殺人先殺哂所有中咒嘅人,包括tracy。其實佢地解咗咒,理應做任何事都唔會受四不像影響,點解denial殺人四不像仲會幫佢清除罪證
做四不像嘅最大原因應該係
由充滿希望突然墮入絕境而生嘅怨恨而成

tracy話所有男人...所有自私嘅人都係咁嘅下場個時,我就諗起呀強 呀強真男人 唔係所有人都咁自私,好人應該有好報咖
快撚手d啦屌你老母臭閪

老撚馮咁
樓豬加油 今日先見到個post 一口氣追哂 期待下一篇

等你下個作品
不過出得慢都照樣會追到你甩褲
等緊傳說二 聽講聽晚會有

呢位巴打我認得你呀,你有份係咁追我Post架!
我......我......我......我真係好感謝你架

傳說二就俾啲時間我
答實咗時間會俾人屌,呢度有啲人好惡架

好啦,最多應承你,呢個Post爆咗我就全力加速啦

講實完時間而岀到文咪無人會屌囉

呢個簡直係不可能的任務
寫寫下先發現會delay,因為個腦lag機
點解daniel又會中返咒
個人覺得Tina唔死 個結局會收得好d
琴晚突然劇情急推 真係扣一扣分 之前都講過啦
結局Keith 同Daniel 各懷鬼胎果到 唔夠緊湊細緻 氛圍唔夠
前半真係寫得幾好 帶到讀者入去個故事到 後勁反而有些小不繼
繼續加油寫多d 比我地繼續追文
加油 傳說二繼續支持你
等緊傳說二同陳子鋒呀
等緊傳說二同陳子鋒呀

陳子鋒隻九尾
個人覺得Tina唔死 個結局會收得好d
琴晚突然劇情急推 真係扣一扣分 之前都講過啦
結局Keith 同Daniel 各懷鬼胎果到 唔夠緊湊細緻 氛圍唔夠
前半真係寫得幾好 帶到讀者入去個故事到 後勁反而有些小不繼
繼續加油寫多d 比我地繼續追文

始終tina係一個普通既一個女仔 經歷左咁多既事 再加上殺左人 咁自殺都可以講得過 但可以修飾一下
其他都認同巴打講既野
冇返留言但晚晚追咖!
樓主好波 繼續出好文俾大家
樓主繼續加油
好睇 正皮
好正 我忍手好耐唔入post
一入就岩岩好完故
好彩依家先live
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞