[短篇]香港都市傳說

1001 回覆
480 Like 8 Dislike

Keith唔殺阿良,係因為覺得阿良侮辱咗佢
一個比佢蠢,喺佢眼中只係一個垃圾嘅人,竟然超出佢想像,揭發佢之餘,仲要整傷佢

所以Keith由想殺佢,變成只想折磨佢
因為Keith由此至終都諗住整死Tina,佢一啲都唔擔心,而且Tina已經愛上佢同信晒佢,佢覺得殺Tina係必然成功

所以先有自信去盡情折磨阿良

見kenith一開始咁熱心咁nice,估唔到佢份人咁自大咁睇唔起人

其實平日無咩事發生,佢可能真係一個熱心又Nice嘅人
因為呢種性格最能夠為大眾接受
不論係出於真心,定係出於演技,佢都曾經熱心,曾經Nice過

但當去到生死存亡,又有幾多人真係可以保持到平時嘅模樣呢
live
覺得有d劇情暴走feel
快d出野啦
live到大結局前一集,好痛苦
等緊
加辣
結局會唔會係全部冚家產
Tracy獨贏
竟然追到live都未完
劇情推進突然急左 感覺上無對上廿話咁結構緊密 形造氣氛都無咁好 趕往收尾咁 比對上廿話比下去
少少意見 繼續追 勿屌
劇情推進突然急左 感覺上無對上廿話咁結構緊密 形造氣氛都無咁好 趕往收尾咁 比對上廿話比下去
少少意見 繼續追 勿屌

竟然
我仲諗住加速之餘都keep到添
少少意見 繼續追 勿屌

竟然

幾點有最後一話
少少意見 繼續追 勿屌

竟然

幾點有最後一話

大約十點
結局會唔會係全部冚家產
Tracy獨贏

通常結局都係無一幸免
少少意見 繼續追 勿屌

我都覺冇之前咁有緊張感,不過都仲好睇
少少意見 繼續追 勿屌

竟然

幾點有最後一話

大約十點

好好睇 但後面節奏明顯快左好多
少少意見 繼續追 勿屌

其實係推快咗,不過係有原因嘅,因為發生嘅嘢同之前差唔多,逐個講又好似好長氣
估唔到會差咗
CC仔留名,兩個鐘追到live,個故好正
樓豬有冇聽過CC wk campus嘅一樓男廁?

Cc 同伴👍🏻
少少意見 繼續追 勿屌

其實係推快咗,不過係有原因嘅,因為發生嘅嘢同之前差唔多,逐個講又好似好長氣
估唔到會差咗

我覺得可以再講一講四不像幻覺,我覺得可以再下每個人倒數緊臨死前,面對四不像嘅態度,之後啊強嗰個寫得好

始終四不像都係故事個關鍵

不過Tracy Daniel 個懸疑位做得好
留名
幾點大結局 追埋先瞓
10點呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞