學生$8099買macbook air係咪好抵?

258 回覆
9 Like 251 Dislike
一樣用緊mbp 2011 上年換左ssd 同電池 可以再戰幾年
睇下YouTube 同做下文書野
down多少少野都滿
用到 平時ps 執圖有啲lag
同會發熱 睇片做下文書野就正正常常
見到佢更新左mbp 都有啲心動想換
Nop 有無得customize ssd, ram 8gb 唔夠,要加到16gb
Mbp 2010 換左ssd, 前排壞左wireless, 用wifi 手指頂住,諗住頂到壞先買,文書仲okay,係video conference resource 食得勁,感覺慢
256只係正常夠用
Mba2011戰左4年換左mbp2015

iMac2012運作正常
其實apple 啲機算係咁
用到4至5年 已經當自己賺左
以前既mba真係賣性價比架喎
以前就抵
輕薄,又跟得貼win機既spec

依家,平一半價錢買到8250u 4核
以前後面個logo 仲有燈
有幾多人為咗 個logo 買機
咁以前平嗰陣夠死攬4代CPU 720p粒粒mon啦

當時拎去對比同級咪又係貴
呢個真
2015年仲用粒粒mon已經俾人屌到飛天
仲要之後嗰4年都冇減過價
其實果部除左個mon 都冇咩問題,宜家果啲sd 卡位都冇,充電個位又退步晒,將以前部mba個mon 變番retina應該會無敵。
舊MBA問題係mon又唔up
邊又唔修
U又唔換
但個價企硬足四年
根本係Apple冇心做
得128ssd...
電話依家都256啦
要靚仔買 dell xps, Hp spectre
好過啦
買Surface Pro/Book都ok
佢會有幾隻preset,唔覺有customise。
有16GB版都唔奇
其實用以前既macbook同而家比係無意思以前係咁易都用到五六年都未壞,而家既macbook用一年就要拎去整
低配電子垃圾 散熱廢 寧願加多少少重好
唔撚係掛 我仲見到巴打留言話舊版用幾年唔壞
搞到有d想買tim
咁你都信 幾撚多換完翻新機 話冇壞到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞