學生$8099買macbook air係咪好抵?

258 回覆
9 Like 251 Dislike
我都係換咗SSD, 加咗ram。如果唔係有啲重唔方便拎去學校,都唔會換成mbp 2014。
壞左個部laptop 維修唔到 (eg 壞display)

就比部原價位既laptop 比你(全新)
呢個價真心幾好,算係咁,apple機最重要係買個續航力啫
電cum,就咁睇spec睇唔到的。
Apple重要嘅係個OS同埋software
咁唔好買mac
點解咁多人負評
真心唔明點解啲人咁中意用MacBook(真係拎黎做剪片,有特殊需求除外)
其他而家啲人都用緊windows 系統去辦工
好似一啲要share ge file咁
冇windows 系統真心唔掂
開唔到野都算
即使你裝左啲Microsoft 軟件入去MacBook 到
啲功能同埋方便程度上都冇直接用Windows 機好
而且買軟件又係貴
不如直接windows 算
air垃圾黎 買黎一定後悔
我係話就算裝左Microsoft 嘅軟件,功能上都唔及本身係Windows 嘅機咁好,因為Microsoft 嘅軟件本身係for Windows system
知就唔算平啦
$7999 8/128GB只能夠話係番番去舊時MBA嗰個價
但整體算唔上平
會唔會出返銀色128GB
請問大師
我呢個comment 何以見得 係支那仔?
用語?
品牌?
支那人用開支那嘢,緊係唔擔心俾人監視
Acer Asus都係支那野

敢問一下 閣下家中modem 用邊間廠?
macbook
即係屋企無用wifi?

有無幫襯HKT/HKBN/Cable/smarttone既家居寬頻?
我用緊hkt,冇用華為rourer
做得好

岩先我怕有人用人仔台,手機成堆紅底apps ,成日上taobao

再話人用台灣起家既Asus Acer為 「支那野 」draw人attention

巴打係呢到講就算啦 早幾日你所講既恐怕得罪埋係Amazon 買msi/ asus等牌子 laptop 既巴打
呢兩間唔係台灣野咩
msi係台灣嚟,你好撚濛豬

唔嬲唔用支那嘢,冇嘢安全
Acer Asus 原來係中資黎
MSI先係台資
Sorry 大師
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞