學生$8099買macbook air係咪好抵?

258 回覆
9 Like 251 Dislike
係好撚抵,你快撚柒啲買啦
Mac 真心抵玩
我呢部2013 mbpr 仲玩到依家⋯
等到十月可以換機了
預15k -18k
真係好抵
真係唔好買牙石
就係俾佢zenbook個外表吸引到
唔聽呢度巴打既勸告
結果買左1年已經有野壞
-就咁閂埋個蓋耐少少 再打返開已經無反應
-有時開唔到機
-粒電倒水

岩岩買返黎用就覺得okay既 無巴打屌到咁差
點知用咗一年就黎料
早知嗰陣洗多少少買macbook
yes..要買adapter
128gb垃圾u垃圾keyboard 咁都想買
xps 13
唔好揀其他啦
大學應該會有notebook ownership programme架喎,
我嗰時買有adaptor送
仲有得選Bluetooth mouse+keyboard OR printer
不過隻mouse我日日掉喺背囊,都冇乜拎出嚟用,macbook touchpad根本超越Windows機五年技術,勁準勁順手
如果長用,不如買最平嗰部pro 13”啦,air得雙核心,我驚用多兩三年,複雜d嘅網都lag。
pro有四核心,跟大學買我估9000內
如果你唔裝windows咪夠用囉,如果唔係就死得,分左d space出去,兩邊都唔夠洗
pro 13” 2019 128GB教育價9599,所以覺得大學價會9000內。
至於256GB我估都九千中~尾。

個個人用法唔同,我會bootcamp裝windows又裝game又有project寫game,512都唔夠
用住MBA等Arm Macbook
美國學生價送緊beats..
而家轉咗做AppleCare+ 60日內要加
arm macbook?
佢既定位係mbp以上?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞