學生$8099買macbook air係咪好抵?

258 回覆
9 Like 251 Dislike
我都未過保
想知巴打點樣屌到佢地成部換過新既俾你?
點解既?有d software淨係行到windows?
巴打你都係IS?
我想諗緊買唔買好 平時用量唔大 覺得128應該夠
我又無同感
以前我都有部lenovo
都用左5、6年
後期無再拎公司野返屋企做就掉左部機了
十幾年前個d window機就真係好易壞啦
3.6做文書夠呀
但我覺得睇定啲先好喎
8千幾咁嘅料真係唔太討好
況且目標係做文書 買部用黎剪片之類嘅電腦好似有啲哂

利申: 9up
係呀你行入apple store全部都係19版架啦
網上面話apple登記左7樣新產品 全部都係macbook
所以我估發佈會會出新mb
你可以上網search你果間大轉有冇notebook ownership program呀
同埋到時su應該都會sd email提晒咁多個學生
邊科唔多人用mac
Hp ultrabook quality 其實唔錯 除咗散熱麻麻地 同埋有少少重

用咗四年都未壞 都幾喜出望外
Hardware 就一定唔抵㗎啦,但係拎出街順眼啲
Same除左重同電都冇缺點
想輕可以考慮lg gram
既然諗得MB 就唔好諗性價比啦
要抵屌就用返Win

BTW 我覺得而家嘅MBA 唔抵買(除非好想要金色)
MBP 13 低配抵啲 重量價錢又唔差太多
唯一concern 係低配13吋嘅散熱唔知點樣
最好等吓review先
但又要加錢買apple care
唔係呀,apple認左butterfly switch keyboard易壞,全部都免費包五年
咁好咁ok wor
係keyboard咋,壞其他嘢唔包。
同埋好似淨係會幫你換一次(加幾十日保證)?
講到真係咁易壞嘅話真係有啲驚
唔係有d係好小
果陣讀讀下大學已經同自己講
買野一定唔好買最cheap果款
所以聽完咁多位巴打講
我都決定256GB了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞