學生$8099買macbook air係咪好抵?

258 回覆
9 Like 251 Dislike
聽完咁多位巴打講都驚既 穩陣d 256啦
for我裝埋window同埋第時做野都可能要
開箱?邊到有

宜家一路都有得買
但我想等下睇下發佈會完左
個價會唔會平d
nop好多時都係八月中開始,但nop得預訂,唔會有現貨俾你,可能要等幾個禮拜
不過拎岀拎入同續航能力黎講,mac 真係好過pc 好多,如果返學多同學用mac,買mac 啦,airdrop 啲doc 都方便好多
如果裝window 最好512.....
256都太炆水
巴打可以慳啲錢唔升ssd,買個外置hd,window 裝係外置到,同埋部機淨係裝app,其他嘢放哂係hd,比部機可以run 快啲
等多陣唔緊要既
屌咁我應該nop買定等到10月發佈會先買呢
MacBook Pro 2011
換過底版加左ram改埋ssd
七年貨最後電池發漲收左皮
但收皮前都好順
其實抵玩
不過宜家郁啲都萬中先買到
yes..我成日係campus用手拎住2.3 kg.. 舉啞鈴咩

同埋mba可以用埋airpod方便d 唔洗插線
1.6GHz boost完都係得3.6Ghz
仲要賣成8099 apple除左貴係個名之後
有咩值呢個價
想問下如果想打下機 應該係咪xps13最好 唔好用mac

3.6好夠喎
真心我都覺得幾貴
但對我呢d文書用就夠晒

同埋另一賣點就係續航力
我果部spec算中上 搞到大半日就要差一次 好on9
我都用緊
窄邊夠細部
仲緊用2012版mbp 15'retina
因為windows機好易壞+慢
我用緊部thinkpad
每次更新完都有野壞/慢左
一d都唔耐用
唔急既等埋啦
有保養
會換左新一代zenbook 比我
Total 4年保 我用左兩年就壞display
你係連登問mac
但唔知nop平得多d定10月減得多d
唔係就黎更新咩
等多幾個月買新啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞