學生$8099買macbook air係咪好抵?

258 回覆
9 Like 251 Dislike
多數畫圖 有時可能整下片 係咪air就够用?
18年13吋嚟?
Yes 18年,但睇落同2019 冇乜分別
夠呀屌你老母 字都唔識多隻

整片就咪柒用air 啦 rendering ren到下世
不過又傳緊下年會放棄蝶式keyboard,所以都幾難揀
ok呀
平過正常1~2K
文書機大把window notebook 仲平,個spec 一樣,你買mac 係為咩先,巴打major 咩科
256/ 512 gb 啦最少都 128一定唔夠用 除非買cloud storage
你剪埋片就15 inches pro 啦,air 個spec唔夠用,有同學用air 整動畫剪片lag 到喊
我一路以為教育價同大學NOP個價一樣
Apple 野真心耐用,我部mbp 12年用到依家仲用緊,係舊電就收皮,都考慮緊換電繼續用。
除非你真係超接受唔到呢款keyboard嘅手感啦,
如果唔係apple包你五年維修,一換就連機身換,有咩唔好
$728一年?我諗諗先
出新機都係出16 吋
mba 同mbp 都update咗 要等就等到下年
呢個理由就好好多,pro可能會唔同樣,散熱可能好d,mon又可能窄邊框d
從來唔明d人整係做文書野
買部Macbook返黎做咩
尤其MacBook air
配置廢到喊
純粹文書野既話
Window好好多

利申:MacBook pro用家
唔係剪片錄音既話
寧願用返window機
我用mac機純粹因為window無logic pro
文書嘢都係Mac好啲喎
個OS寫得好
文書嘢都順啲

利申:MacBook Pro + MacBook Air + XPS13
BBA (IS)
我貪佢夠輕夠靚同埋個牌子喳 同埋都預左會長用
咩呀 網上傳10月會有發佈會
所以我諗住到時先買會平d喳
情況同你一樣 128都夠用 software有office Spotify個啲但無PS 買隻Samsung T5 過資料好快又平啲 Apple升SSD好唔低 有咩唔用咪搬落desktop
其實MBP/A 真係On9,如果係M.2+有得換SSD,再戰5年都仲得,但佢全部焊死晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞