【直播】22/2/2017 11:00 立法會會議 - 財政預算案

359 回覆
1 Like 2 Dislike

長者兩蚊我真係恭喜你呀

我講緊係可以減車費
依家番車錢好撚貴

成人搭港鐵/巴士/小巴/船,3成費用由政府支付就差不多

咁巴士公司就大條道理加你三成車費

港鐵個大股東係政府都未撚減過,何況其他...

公共交通工具應該係政府做大股東最好

就算政府係大股東,佢一句要保障小股東利益都可以繼續加

不過交通費香港算好平
派錢當然

派錢當然最好,各自有錢你唔理人點用,食左又好叫雞又好iphone都好

我嗰年3個朋友就將各自6千拿出黎開公司,而家已經打自己工養活我地3人,又做緊自己鍾意做既野,放半個月假又得

萬八蚊做到咩生意
月入八千買林寶d fd

我昆你仲咩,當然唔係一開始3人辭職,慢慢一個一個𨍭做full time, 當初諗住冇晒就當冇派過
其實升個垃圾波去做財政司司長 家強會唔會唔開心

我講緊係可以減車費
依家番車錢好撚貴

索性公營係最好 但。。。可能咩

以前kcr都叫公營嘅
不過好似其他地方咁
公共交通工具既車費可以補貼已經幫到好多人
好似長者$2咁

長者兩蚊我真係恭喜你呀

我講緊係可以減車費
依家番車錢好撚貴

補貼唔係政府俾既咩

班友一面話車費貴,叫港鐵/巴士減價

我講話 由政府補貼,佢地又話到時大條道理加返30%價。

長者兩蚊我真係恭喜你呀

我講緊係可以減車費
依家番車錢好撚貴

不過交通費香港算好平

睇下同邊到比較啦

點會開心,份野佢都有份搞,點知唔係自己公佈

如果我贏到,會搵佢做返財爺

呢單野真係

擺明陳家強熟過佢多多聲

董生話阿公唔任命你,點睇

No comment
香港旅遊把撚啦 你有咩咁獨特 人地唔嚟唔得呀

藥房定商場 ?

佢唔任命係佢既事

選委有責任要選一個你任命架咩

最時選出黎你夠膽咪唔好任命,重新選過lor

藥房定商場 ?

遍地黃金

藥房定商場 ?

香港上年旅遊人次5600萬
成個日本先得2千幾萬

藥房定商場 ?

遍地黃金

睇全球最密集7仔

megabox 門口

藥房定商場 ?

成個日本先得2千幾萬

真係痴撚線

藥房定商場 ?

成個日本先得2千幾萬

但係支那佔四千萬
香港科技落後其他先進國家 只唔只 15 年

藥房定商場 ?

成個日本先得2千幾萬

但係支那佔四千萬

5600計埋唔過夜?

藥房定商場 ?

成個日本先得2千幾萬

但係支那佔四千萬

5600計埋唔過夜?

藥房定商場 ?

成個日本先得2千幾萬

但係支那佔四千萬

5600計埋唔過夜?

計唔計埋一日來回幾次個d?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞