【直播】22/2/2017 11:00 立法會會議 - 財政預算案

359 回覆
1 Like 2 Dislike
初步估計,未來五年私人住宅單位的每年平均落成量約二萬零三百個,比過去五年的每年平均落成量增加約七成。

翻幾倍都冇用啦...都唔係香港人住/俾得起

越起越細
越起越買唔起

但係支那佔四千萬

日本2千萬都計有大陸人吓話

Of course

其實以香港既面積,唔計支那人,淨係應付千幾萬旅客,都已經好大負荷。
不過好在鬼佬唔太鍾意係我地市區到遊走。

香港d 郊遊路線好多遊客行架
唔好話鬼佬,一大堆日本呀婆我都見過

我見過, 我真係見過

反而遊客識欣賞

香港既好野反而香港人自己唔識欣賞
快d 換屆啦

見到 d 學生自殺 , 吳克儉條濕拉仲出嚟鳩 up ,真係幾傷心

比起教育局局長,我想快d換走律政司司長

大家估下,如果我搵黃仁龍返黎做,中共仲會唔會任命佢
快d 換屆啦

見到 d 學生自殺 , 吳克儉條濕拉仲出嚟鳩 up ,真係幾傷心

成班都陷家剷黎

Of course

其實以香港既面積,唔計支那人,淨係應付千幾萬旅客,都已經好大負荷。

我見過, 我真係見過

反而遊客識欣賞

拆郊野公園
快d 換屆啦

大家估下,如果我搵黃仁龍返黎做,中共仲會唔會任命佢

雜種呢期好鍾意講法治
應該都係果D 野

退稅 , 公屋免租1個月, 老綜雙糧 , 水電唔知有冇免

唔好痴線到派錢就得

派錢有咩痴線

Of course

我見過, 我真係見過

反而遊客識欣賞

外國好似唔小介紹香港嘅selling point 都係大城市中都有山有樹
加路連山道 電訊盈科康樂會

以前成日去果度踢波
初步估計,未來五年私人住宅單位的每年平均落成量約二萬零三百個,比過去五年的每年平均落成量增加約七成。

翻幾倍都冇用啦...都唔係香港人住/俾得起

越起越細
越起越買唔起

百幾尺樓都夠膽起出嚟賣

我個心就真係好唔思酷喇
應該都係果D 野

唔好痴線到派錢就得

唔派錢但係送哂俾大陸
多謝巴打支持

大白象送錢俾支拿係 另一個議題 , 唔好拉埋嚟一齊講

On9 d錢唔派俾香港人就送晒俾大陸人架啦 點樣另一個呀 白撚痴
有冇電費減免個d
應該都係果D 野

唔好痴線到派錢就得

唔派錢但係送哂俾大陸
多謝巴打支持

On9 d錢唔派俾香港人就送晒俾大陸人架啦 點樣另一個呀 白撚痴

你最撚正常啦咁
今時今日仲有人諗政府儲錢會用返係自己身上
好撚野

天真過天真嬌
我們不能因為某一財政年度的非經常性收入較高而輕言大幅增加經常性支出。情況就好比「打工仔」某年收到一筆大額的年終花紅時,會開心地增加一點消費,但不會因此而草率地作出長遠不能應付的財政承擔。

算唔算Block左派錢

雖然情感上我想多幾千蚊駛下,但派錢唔係一個應有既財政措施啦

我寧願佢儲錢都咪撚柒派

無錯,儲起有咩問題,最驚拎哂去派糖送錢俾腥港人/大陸搞到香港庫房無哂錢

其實庫房係大把錢
但水浸又如何
你派走哂,佢地就洗撚哂
唔係iphone就係旅行
幾千億流哂出外國咪又係on99

港豬要去日本
屌,放落教育同醫療到啦

就算唔派都唔會放落醫療同教育啦
我們不能因為某一財政年度的非經常性收入較高而輕言大幅增加經常性支出。情況就好比「打工仔」某年收到一筆大額的年終花紅時,會開心地增加一點消費,但不會因此而草率地作出長遠不能應付的財政承擔。

算唔算Block左派錢

雖然情感上我想多幾千蚊駛下,但派錢唔係一個應有既財政措施啦

我寧願佢儲錢都咪撚柒派

無錯,儲起有咩問題,最驚拎哂去派糖送錢俾腥港人/大陸搞到香港庫房無哂錢

其實庫房係大把錢
但水浸又如何
你派走哂,佢地就洗撚哂
唔係iphone就係旅行
幾千億流哂出外國咪又係on99

港豬要去日本
屌,放落教育同醫療到啦

就算唔派都唔會放落醫療同教育啦

唔會放等於講都唔講得
在廣東計劃下再度實施一次性的安排,在一年時間內,豁免已移居廣東省的合資格長者須在緊接申請日期前連續居港最少一年的規定;並參考相關做法,推出「福建計劃」,向選擇移居福建省的合資格長者每月發放高齡津貼。

下年推出大中華計劃,住到西藏咁遠都有好唔好
應該都係果D 野

唔好痴線到派錢就得

唔派錢但係送哂俾大陸
多謝巴打支持

派錢比返香港人都痴線 係咪on9
佢唔派咪又係益撚左d新移民收錢 呢個咪仲撚痴線
在廣東計劃下再度實施一次性的安排,在一年時間內,豁免已移居廣東省的合資格長者須在緊接申請日期前連續居港最少一年的規定;並參考相關做法,推出「福建計劃」,向選擇移居福建省的合資格長者每月發放高齡津貼。

下年推出大中華計劃,住到西藏咁遠都有好唔好

【預算案】長氣的波兒 黃國健張宇人難敵睡魔急call

財政司司長陳茂波今早11時開始宣讀財政預算案,不過演詞冗長,宣讀1個多小時亦未見有任何驚奇,不少措施並沒有具體內容。不少官員、議員均面露疲態,當中工聯會黃國健及自由黨張宇人等便難敵睡魔,暫別陳茂波而急急與「會周公」。

屌你老母
【預算案】長氣的波兒 黃國健張宇人難敵睡魔急call

財政司司長陳茂波今早11時開始宣讀財政預算案,不過演詞冗長,宣讀1個多小時亦未見有任何驚奇,不少措施並沒有具體內容。不少官員、議員均面露疲態,當中工聯會黃國健及自由黨張宇人等便難敵睡魔,暫別陳茂波而急急與「會周公」。

呢班垃圾
退返稅咪即係派錢

6000蚊派通街有鬼用咩

退稅即係幫番有錢人 對低下階層有咩幫助
(四) 讓較年老和較有經濟需要的長者生活津貼受惠人免費使用公立醫院及診所服務;

半夜去公立醫院排老急應該可以睇到第二日晏晝
又係到撩交嗌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞