【直播】22/2/2017 11:00 立法會會議 - 財政預算案

359 回覆
1 Like 2 Dislike
竟然話派錢冇用,屌你老母有錢揸手會冇用?

去日本 ? 買 iphone 7 ? 叫雞 ? 買白粉 ?

個個都係經濟學家咩
普通市民都係想要啲錢姐
反正你都係俾共匪 俾市民洗下唔得
係呀 之後冇撚派過錢呀
咁D錢用左係邊撚度?

俾左大陸
退返稅咪即係派錢

6000蚊派通街有鬼用咩

退稅即係幫番有錢人 對低下階層有咩幫助

我當派錢變為恆常性, 每年得嗰6000蚊對低下階層有咩用
買iPhone

問題係唔派錢 又唔做啲野幫低下階層
啲錢又俾返哂大陸

果班廢物幫黎做乜
好食懶飛
中產同中產與草根之間既夾心先最撚慘
退稅講真
中產可能都受惠到
但搵緊25k樓下果班交得幾夠稅呀

年年都冇幫架啦
夾心食哂屎

個個都係經濟學家咩
普通市民都係想要啲錢姐

個個係度講派錢無用 不過又唔提下唔派錢d錢又係益大陸
除左叫後生對未來有希望之外,乜柒都無

食屎啦!

每年落成多70%,係因為面積少50%

本來每年100個兩房,一開二變左170個1房
退返稅咪即係派錢

買iPhone

啲錢又俾返哂大陸

果班廢物幫黎做乜
好食懶飛
退稅講真
中產可能都受惠到

低下階層就一定好食懶

個個都係經濟學家咩
普通市民都係想要啲錢姐

派錢唔係益大陸 ? 廣州計劃 福建計劃點睇 ? 講下
又有一話派錢就話派錢冇用既死傻閪

咁你不如講吓派錢對成個香港有咩用先啦
扶貧? 促進經濟?
定俾你用嚟去旅行買iPhone啊
都係果句搵30k樓下,冇公屋住、又冇樓果班
預算案基本上唔關你事
$2 搭車除左廢老 仲有殘疾人士
原意本身係好
車資津貼一定要個pool細 , 唔會搭咁多果堆受惠佢先控制到車資
eg . 廢老山長水遠搭去第二區飲茶 飲完就返歸 都係2-3程車錢

但如果返工呢堆經濟人口 有津貼就仆街
唔係幫廢老 , 起碼大把人搭3程車先返到公司 返屋企又係 , 唔好以為$2 係巴士公司食 , 係政府俾埋其餘車錢 , 公司最後claim返政府咁大把 , 呢舊錢愈大 , 加稅機會愈大 (經常性開支) 免稅額就會唔加

閉就閉在班廢老 老練咁早同打工仔迫車去飲茶
如果話限時段絕對好好多 , 最起碼令話阻返工果班收聲先

扶貧? 促進經濟?

你理閪人點用?
而家D錢有用番落香港到咩屌你老母?
之後夠冇派啦 咪又係CUT醫療開支屌你老母

個個都係經濟學家咩
普通市民都係想要啲錢姐

你係咪on撚柒鳩
邊個話一定要現家俾返大陸
廣州計劃咪又係益班廢老 幫到邊班底下階層呀
遲啲又起啲大白象 一帶一路
扶老傷殘300億,創科青年發展110億
退返稅咪即係派錢

買iPhone

啲錢又俾返哂大陸

果班廢物幫黎做乜
好食懶飛
退稅講真
中產可能都受惠到

低下階層就一定好食懶

講老綜果班
窮但會搵野做既我唔會歧視
但屌你老味果班淨係識生生生指意政府既人你覺得有貢獻?
如果你係拎緊老綜既
Sorry,係話緊你

扶貧? 促進經濟?

用黎去旅行定買iphone 都叫有享受過, 唔派錢儲埋又送左比大陸,咁又有咩用呀,柒撚過豬西

個個都係經濟學家咩
普通市民都係想要啲錢姐

千幾億膠鐵 幾千億三跑 點睇
你以為全撚部香港人去晒大陸住呀
每次一講派錢 就有好撚多經濟學家出黎
講派錢呢度唔好個度唔好 儲埋落教育醫療仲好
鬼唔撚知?但係事實會唔會咁先?
好撚簡單 派錢好多人開心 條氣GUR 咁夠未?
成班港豬每年就喺度求派錢

班人當正自己係大學者咁
btw有冇減租 減水電煤

扶貧? 促進經濟?

你理閪人點用?
而家D錢有用番落香港到咩屌你老母?
之後夠冇派啦 咪又係CUT醫療開支屌你老母

Cut到醫院都要轉用大陸野

呢班人昏迷左廿年知條撚咩,屌佢老母,果陣派錢佢地咪又係鳩衝去拎,扮乜撚清高丫呢班仆街短命種
既然唔夠地,點解唔去其他國家買地?反正有好多香港人周圍住

班人當正自己係大學者咁

咁多年都未醒
你一日比大陸牽住個鼻走
一日都唔會有野睇到
好簡單
趕晒班蝗,蝻住劏房
比番無樓既真香港人住公屋
已經美好晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞