【直播】22/2/2017 11:00 立法會會議 - 財政預算案

359 回覆
1 Like 2 Dislike
根本佢唔派錢d錢都唔會拎去做d實際既野
倒不如浪錢好過

呢到仲有傻鳩以為正苦會投放大量資源去醫療同教育架,佢地昏迷左廿年

事實係唔派只係儲係到比d超支大百象bump水上去比土共
不如人人派一萬起碼可以去次旅行
不過好似其他地方咁
公共交通工具既車費可以補貼已經幫到好多人
好似長者$2咁

長者兩蚊我真係恭喜你呀

我講緊係可以減車費
依家番車錢好撚貴

對比外國唔算貴,當然有補貼都好嘅
但我唔撚明比長者$2有咩撚野用
不過好似其他地方咁
好似長者$2咁

長者兩蚊我真係恭喜你呀

我講緊係可以減車費
依家番車錢好撚貴

成人搭港鐵/巴士/小巴/船,3成費用由政府支付就差不多

咁巴士公司就大條道理加你三成車費
派錢當然

派錢當然最好,各自有錢你唔理人點用,食左又好叫雞又好iphone都好

我嗰年3個朋友就將各自6千拿出黎開公司,而家已經打自己工養活我地3人,又做緊自己鍾意做既野,放半個月假又得
不過好似其他地方咁
好似長者$2咁

長者兩蚊我真係恭喜你呀

我講緊係可以減車費
依家番車錢好撚貴

不過好似其他地方咁
好似長者$2咁

長者兩蚊我真係恭喜你呀

我講緊係可以減車費
依家番車錢好撚貴

港鐵個大股東係政府都未撚減過,何況其他...
派錢當然

派錢當然最好,各自有錢你唔理人點用,食左又好叫雞又好iphone都好

我嗰年3個朋友就將各自6千拿出黎開公司,而家已經打自己工養活我地3人,又做緊自己鍾意做既野,放半個月假又得

萬八蚊做到咩生意
月入八千買林寶d fd
講親派錢又世界大戰

其實大家諗法都一樣

與其派錢,不如放落醫療教育

但與其起大白象公程,不如派錢

我知講親呢樣野都會比人屌
但無可否認果到係好多就業職位
冇撚左既話,班地盤佬真係食得屎
btw,唔好撚再起大白象喇

但老老實實係咁架啦,唔會擔保咩工種係可以做一世

但到時又黎個「結構性失業」
政府又係大頭佛
雖則,政府可以做多d重建市區同起公屋就冇事

好耐冇聽過結構性失業喇

早幾日重溫完子華神

政府做野下下驚呢樣驚果野就咩都唔駛做

大基建少左咪諗下其他有益港人既少型工程黎取代部分lor,最緊要你個政策方向岩架姐

香港人不嬲叻係靈活變通,係之前一味靠死自由行旅遊業,不停洗腦話無左旅遊會死會點,搞到香港人少左變通呢樣野。失此得彼,最緊要你做既野長遠係岩架姐。
伊斯蘭金融中心 ???
伊斯蘭債劵?
伊斯蘭債劵?

又番生?
政府一直十分關注市場質素問題,包括創業板股份出現股價大幅波動等現象,並支持證監會致力透過監管及執法工作,打擊違規行為,例如最近針對創業板新上市股份進行配售的情況,就中介應達到的操守標準發出指引,以及聯同香港交易所就申請人及中介的角色發出聯合聲明。

聽住先啦SFC
伊斯蘭債劵?

乜撚野黎 炸得愈勁愈多錢收
綜援又雙糧... 綜援+公屋
伊斯蘭債券,又名回教債券,是一種可在二級市場上交易的債務工具,而這些交易必須遵從伊斯蘭教的宗教規定,英文名稱為sukuk,即certificate的阿拉伯文,通常以信託憑證(trust certificates)或參與憑證(participation securities)的形式發行。

伊斯蘭債券不能涉及以下的範疇:
保險及金融衍生工具。
具有投機性質的金融交易如期貨與期權。
一切和豬肉、酒類與賭場等有關的業務。

gimmick野
又幫大陸換啲人仔換美金
不過好似其他地方咁
好似長者$2咁

長者兩蚊我真係恭喜你呀

我講緊係可以減車費
依家番車錢好撚貴

公共交通工具應該係政府做大股東最好

就算政府係大股東,佢一句要保障小股東利益都可以繼續加

其實大家諗法都一樣

與其派錢,不如放落醫療教育

但與其起大白象公程,不如派錢

我知講親呢樣野都會比人屌
但無可否認果到係好多就業職位
冇撚左既話,班地盤佬真係食得屎
btw,唔好撚再起大白象喇

但老老實實係咁架啦,唔會擔保咩工種係可以做一世

但到時又黎個「結構性失業」
政府又係大頭佛
雖則,政府可以做多d重建市區同起公屋就冇事

好耐冇聽過結構性失業喇

早幾日重溫完子華神

政府做野下下驚呢樣驚果野就咩都唔駛做

大基建少左咪諗下其他有益港人既少型工程黎取代部分lor,最緊要你個政策方向岩架姐

香港人不嬲叻係靈活變通,係之前一味靠死自由行旅遊業,不停洗腦話無左旅遊會死會點,搞到香港人少左變通呢樣野。失此得彼,最緊要你做既野長遠係岩架姐。

其實旅遊業佔gdp 都係得5% 自由行仲要個value 唔高 一早應該放棄大陸個市場啦
又幫大陸換啲人仔換美金

有冇人知而家個外匯儲備有幾撚多係人仔
根本佢唔派錢d錢都唔會拎去做d實際既野
倒不如浪錢好過

呢到仲有傻鳩以為正苦會投放大量資源去醫療同教育架,佢地昏迷左廿年

人唔笑狗都吠

長者兩蚊我真係恭喜你呀

我講緊係可以減車費
依家番車錢好撚貴

公共交通工具應該係政府做大股東最好

就算政府係大股東,佢一句要保障小股東利益都可以繼續加

索性公營係最好 但。。。可能咩
不過好似其他地方咁
好似長者$2咁

長者兩蚊我真係恭喜你呀

我講緊係可以減車費
依家番車錢好撚貴

補貼唔係政府俾既咩
不過好似其他地方咁
好似長者$2咁

長者兩蚊我真係恭喜你呀

我講緊係可以減車費
依家番車錢好撚貴

補貼唔係政府俾既咩

補完之後巴士公司加番你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞