【直播】22/2/2017 11:00 立法會會議 - 財政預算案

359 回覆
1 Like 2 Dislike
退返稅咪即係派錢

6000蚊派通街有鬼用咩

退稅即係幫番有錢人 對低下階層有咩幫助

有交稅=有錢人
(四) 讓較年老和較有經濟需要的長者生活津貼受惠人免費使用公立醫院及診所服務;

半夜去公立醫院排老急應該可以睇到第二日晏晝

今次仆街了
退返稅咪即係派錢

有交稅=有錢人

你覺得班低下階層會交得幾多稅?
(四) 讓較年老和較有經濟需要的長者生活津貼受惠人免費使用公立醫院及診所服務;

今次仆街了

依家好多政策都係益廢老 年輕人得唔到咩幫助 搞到兩代人利益唔同成日對立
退返稅咪即係派錢

你一定唔知交十萬蚊税係社會收入比例上交最多税但係攞最少福利嘅人
屌你老母 全部錢俾哂班廢老
後生仔乜都冇

間間老人院唔夠人手都屈d 老友記入院
個個孝子賢孫都賴死唔接老豆老母出院
以前都仲話要比一百蚊
而家一蚊都唔洗包食包住有人照顧
同熱愛這遍土地
成份野真係好廢
btw, 其實都換屆
退返稅咪即係派錢

我當派錢變為恆常性, 每年得嗰6000蚊對低下階層有咩用
買iPhone
急症人手提都無提, 啟德起新醫院起緊啦, 都唔係佢提出嘅, 廢嗡
退返稅咪即係派錢

買iPhone

問題係唔派錢 又唔做啲野幫低下階層
啲錢又俾返哂大陸
退返稅咪即係派錢

買iPhone

幫助唔係話冇
但個班人當中有幾多0貢獻腥港人先
急症人手提都無提, 啟德起新醫院起緊啦, 都唔係佢提出嘅, 廢嗡

條廢柴執二攤渣嘛
又有一話派錢就話派錢冇用既死傻閪
冇睇到,簡單黎講,有咩支出?
btw miss咗後半部份
上年薯片都仲有講海水化淡, 今年波叔有冇提過
係呀 之後冇撚派過錢呀
咁D錢用左係邊撚度?
竟然話派錢冇用,屌你老母有錢揸手會冇用?
又有一話派錢就話派錢冇用既死傻閪

Agger
澳門勁有用
竟然話派錢冇用,屌你老母有錢揸手會冇用?

去日本 ? 買 iphone 7 ? 叫雞 ? 買白粉 ?
退返稅咪即係派錢

買iPhone

問題係唔派錢 又唔做啲野幫低下階層
啲錢又俾返哂大陸

果班廢物幫黎做乜
好食懶飛
中產同中產與草根之間既夾心先最撚慘
退稅講真
中產可能都受惠到
但搵緊25k樓下果班交得幾夠稅呀
完全冇提幫後手仔
完全冇提幫後生仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞