【直播】22/2/2017 11:00 立法會會議 - 財政預算案

359 回覆
1 Like 2 Dislike
應該都係果D 野

退稅 , 公屋免租1個月, 老綜雙糧 , 水電唔知有冇免

唔好痴線到派錢就得

唔派錢但係送哂俾大陸
多謝巴打支持
派哂糖比老人家

平均每年開支增加90億喎

會唔會太誇
派哂糖比老人家

會唔會太誇

當你一百萬件,其實每人都係得九千蚊
應該都係果D 野

唔好痴線到派錢就得

唔派錢但係送哂俾大陸
多謝巴打支持

大白象送錢俾支拿係 另一個議題 , 唔好拉埋嚟一齊講
驚經濟衰退呢樣野講左幾多年
派哂糖比老人家

會唔會太誇

689份野都係專攻老人家架,所以你咪知點解廢中廢老特别撐政府囉
點解連官網都無

上面貼左啦...
夠鐘去攞位飲茶
長毛又例牌
應該都係果D 野

唔好痴線到派錢就得

唔派錢但係送哂俾大陸
多謝巴打支持

咪係,預期戇撚鳩鳩拎撚啲錢去瘋狂起大白象,我寧願佢好似澳門咁年年派比我好撚過,條氣都順啲 屌佢老母
長毛又例牌

夠鐘
長毛又例牌

陳玉娥
長毛又例牌

又收工
長毛
應該都係果D 野

唔好痴線到派錢就得

唔派錢但係送哂俾大陸
多謝巴打支持

咪係,預期戇撚鳩鳩拎撚啲錢去瘋狂起大白象,我寧願佢好似澳門咁年年派比我好撚過,條氣都順啲 屌佢老母

派錢派落班 新腥講人度 或者 夠 18歲班學生, 你咪又係晌度嘈
長毛又例牌

夠鐘

我們不能因為某一財政年度的非經常性收入較高而輕言大幅增加經常性支出。情況就好比「打工仔」某年收到一筆大額的年終花紅時,會開心地增加一點消費,但不會因此而草率地作出長遠不能應付的財政承擔。

算唔算Block左派錢
長毛又例牌

夠鐘

我們不能因為某一財政年度的非經常性收入較高而輕言大幅增加經常性支出。情況就好比「打工仔」某年收到一筆大額的年終花紅時,會開心地增加一點消費,但不會因此而草率地作出長遠不能應付的財政承擔。

算唔算Block左派錢

雖然情感上我想多幾千蚊駛下,但派錢唔係一個應有既財政措施啦

算唔算Block左派錢

我寧願佢儲錢都咪撚柒派

算唔算Block左派錢

但係每次諗到唔洗做果班綜援友都有錢派心理會唔平衡

算唔算Block左派錢

派俾有錢佬, 年年都係咁

http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20160402/19554919

算唔算Block左派錢

我寧願佢儲錢都咪撚柒派

退稅得喇
派錢又益埋廢老、蝗蟲同MK
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞