電腦手機私隱基本教學

418 回覆
338 Like 7 Dislike
有冇巴打用過bitdefender vpn
想知呢個教學 呢個程式仲有冇用

香港城邦政府資訊科技部:社運行動者IT基本功
視窗環境下如何加密硬碟 確保資訊安全

https://www.vjmedia.com.hk/articles/2015/03/18/102135
我無野講
父債子還
use Veracrypt
Surfshark VPN AC 開心些牙 (已課金)

請各位自律,
勿改密碼,
thx

溫馨提示:無論你用緊電腦定電話版APP,
都一定一定要開 kill switch 至好連 VPN!

Windows:

iOS:

岩岩想推介大家用Opera
介面靚內置VPN等勁多功能
挪威公司
但佢發現佢四月比大陸鳩收購左
我真係屌佢老母臭閪
都係刪撚左佢了
多謝高質長文
Safari 又點睇?
同埋樓主講到google 咁唔安全
但篇野都係用Gsuite打
下次就咁出篇文上黎算啦
定期轉密碼啊大家
Vivaldi會唔會比大陸鳩影響
佢地之前係想成間公司買
但挪威仔唔比只賣左Opera
利申:前Opera fans
我為咗個doc開咗新account 唔洗替我緊張嘅
暫時無alternative有Google Doc用嚟分享文件同事後edit咁方便
Opera係比大陸買起咗, 但Vivaldi唔關事, 放心用啦
你睇咗下面Ars Technica篇文未? 未睇就貼多次比你 https://arstechnica.com/information-technology/2017/01/antivirus-is-bad/
antivirus堆漏洞仲多過windows 10本身
上個月Kaspersky又比人踢爆有私隱問題
https://arstechnica.com/information-technology/2019/08/kaspersky-av-injected-unique-id-into-webpages-even-in-incognito-mode/
Opera touch UI 真係好靚好誘惑
有冇咩browser app(iOS)係差唔多
Gmail成日比人hack架
唔好加電話號碼認證
Safari 安全嗎?
用住 windows 之後話 google 會偷資 會唔會覺得係笑話
唔用 linux, open source 根本冇意義
用緊usb 版,想買番個Bluetooth 版
真心 express vpn 唔係中資
個名係拼音但的確唔係中資。我曾被此事fake 左一段時間 以為佢係中資
分享密碼既危機,除左你自己自爆password 外,亦有可能係有web site 被hack ,點知個web site 又無加密password, 黑客將你既email Address 加埋password 放左係暗網,咁其他拎到個database 就去各個網站試。總會試到有盲毛度度都用同一username password.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞