電腦手機私隱基本教學

418 回覆
338 Like 7 Dislike
睇見香港喺一個月之內情況急轉直下,變到越嚟越似dystopia,各位係時候學識保護自己私隱

我用咗三日時間趕工寫咗個私隱基本教學出嚟,如果有啲咩問題或意見可以同我講聲我會加落個doc度

話說有無人想搞yubikey團購呀?(我自己用緊所以唔洗)
VPN係全部connection都保護晒呀嘛
普通上吓網嘅話Tor係OK嘅,不過極慢,所以我無用
唔係呀嘛??可唔可以詳細啲講吓?
有冇detail
貼比朋友睇吓啦呢啲嘢唔係太方便公開貼出嚟
Lm
Push
留名
up
想問下 veracrypt 使唔使 format 咗先 encrypt 到
唔係好明,你係指第二個mode將個drive加密嗰個?
佢會問你想format定係in-place encrypt, 後者會保留drive裡面啲file但會慢啲
ok thanks, 正路就 encrypt c drive 同埋私人drive ,av drive ?
打機drive 冇必要?thanks
係呀, 唔重要嘅就唔洗加密啦, 始終會慢好多
巴打 telegram有得add new device 個陣要求打你自己設定既密碼
加埋上去
加咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞