電腦手機私隱基本教學

418 回覆
338 Like 7 Dislike
唔該晒絲打 睇完覺得好有用 不過唔係好識 今日開始要改善下自己習慣先
哦,咁我都係用翻astrill 算,雖然唔知會唔會比人log,但暫時係我用過最快
Iphone用邊款vpn好
依家乜嘢VPN都有iOS app,我講嗰啲評價都唔錯,覺得啱用就買啦
https://vpnpro.com/wp-content/uploads/Infographic-VPNpro-97-VPN-products-run-by-just-23-companies.pdf

想問下樓主有冇睇過呢份report
覺得夠唔夠詳細個啲
世界上咁多VPN,得幾幅圖講唔晒啦,連ExpressVPN咁大間公司其實係中資+總部喺香港佢都無講
都係嗰句啦,VPN呢味嘢唔知底細真係唔好用,同埋記住世界上係無免費午餐,雖然免費嘢唔一定係衰嘢(最典型嘅係FOSS),但點都要合理懷疑吓先啱
夢遊後執手尾須知
https://lihkg.com/thread/1276769/page/1

各位小心呀
推俾大家睇

——————————— 七大訴求 ———————————
一、徹底撤回修訂逃犯條例
二、收回暴動定義
三、撤銷所有反送中抗爭者控罪
四、徹底追究警隊濫權,濫用暴力情況
五、以行政命令解散立法會,立即實行雙真普選
六、承諾永不落實「社會信用評分系統」
七、移除全港「多功能智慧燈柱」
.
呢d 評論好多都係打手
打手都好,佢個TOS講到明係會有logging呢個係事實…小心啲好啲
Veracrypt full drive encrypt 唔format 會慢啲係指encrypt耐啲定係以後嘅使用時間會長啲
係指encrypt慢啲
有冇話邊張儲值咭好用啲
使唔使要上網 定係留返個sms code開telegram/WhatsApp account就夠?
唔係好明咩key?
你可以將個database同步去唔同地方,我本身有將佢同sync.com同埋加咗密嘅手指同步,當然手指同database係兩組易記得嚟唔同嘅密碼(可以用diceware生產密碼,我個doc有寫)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞