覺唔覺得養貓既人好鍾意為隻貓鬧人?

234 回覆
568 Like 10 Dislike
屌仲諗住遲啲做啲動物義工

利申:貓奴,非貓撚
好彩養龜
貓? 不了 費時畀屌
再屌就食左佢

真係食咩傻0既
好彩養龜
貓? 不了 費時畀屌

諗返起以前細個有養龜同倉鼠
成日係d倉鼠論壇度share生活照
個陣仲細on99搵個朱古力奶盒比隻倉鼠做屋仔
論壇d哥哥/姐姐超溫柔提我唔可以用呢d盒比佢做屋 因為咬到會唔好
印象中養龜養魚個d論壇d人都好nice好專業 成日去問野
好彩養龜
貓? 不了 費時畀屌

我又有養龜
又有魚
又有蝦
又種草
好撚認同
老實講我好撚錫自己兩隻貓 當仔女咁
屌佢老母 之前po相上黎又屌我幫佢地着衫 帶噹噹 會唔舒服 又會有皮膚病
屌你 我不知照顧得幾好呀仆街 我隻貓由有貓瘟又生癬到依家健健康康 你地班仆街又冇湊過我隻貓
又要屌我湊得隻貓唔好 我幾俾心機你知撚咩
之後有d人又on9 我隻貓成日專登倒哂d糧落地 緊係要教 要鬧 又要話咩鬧佢好唔人道 又話會唔會係我冇準備好佢地中意食既糧 屌你 我已經日日親手煮野俾佢地食 係我隻貓習慣曳曳中意倒糧 你班仆街 鬧返我轉頭點教貓
咁撚勁你一個人養哂全世界d貓啦 食屎

痴撚線
姐係佢哋鬧你就得
你鬧隻貓就唔人道

除左貓以外既生物都係低賤d
以前擇偶有個條件係唔可以養貓
岩岩去天下貓貓個群兜個圈 又真係幾撚過癮
好似邪教咁呀

狗仔同佢地有仇? 係咪得貓先係高人一等?

唔知點解班死貓撚好鍾意踩低d狗去抬高貓
之前見過有個post講pitbull(比特犬)攻擊人
有條貓撚即刻話咩「養返貓啦好嘛」
之前天下貓貓有人話啲流浪貓比流浪狗咬死,之後啲貓撚就係咁一味鬧啲狗,又話捉哂就啱。。啲狗都係生命好冇
以前擇偶有個條件係唔可以養貓

又唔好咁 咁我相信總有d養貓既女人係正常既
好似上面d絲打咁

我真係好撚驚啲痴線西貓撚
餵啲cheap 小小既糧食又鬧 唔絕育又鬧

唔按佢地嗰套單貓係天皇既標準去養隻貓 就係虐待
其實每隻都有唔同性格 習性 邊有絕對啱同錯
我隻撚屌貓就係唔鍾意食天然糧啊 佢飲夠水咪得囉
好心佢地咁多嗲去矯枉過正人 不如去執多幾隻流浪貓養啦
覺唔覺流浪貓要自食其力 餵貓同餵雀都係犯法
之前天下貓貓有人話啲流浪貓比流浪狗咬死,之後啲貓撚就係咁一味鬧啲狗,又話捉哂就啱。。啲狗都係生命好冇

咁賤格 毛守都救貓貓啦
佢地啲出發點係好嘅,係過份緊張啫,絕對係態度問題。

之前我開貓領養post都有人指指點點,無視就得,唔駛擺上心。我只係為貓搵好主人,新唔新手唔喺我考慮之内,而家三隻都肥肥白白 我好開心可以幫佢地搵到好主人

貓撚話唔比執
破壞人地家庭 人地生活得好地地唔好阻住人呀
佢地啲出發點係好嘅,係過份緊張啫,絕對係態度問題。

之前我開貓領養post都有人指指點點,無視就得,唔駛擺上心。我只係為貓搵好主人,新唔新手唔喺我考慮之内,而家三隻都肥肥白白 我好開心可以幫佢地搵到好主人

我相信有d人係出發點好 只係語氣表達得衰
但就一定有d貓撚係惡意既 鍾意judge人 扮專家指指點點
我都認同唔洗擺上心

貓撚話唔比執

無知真係可怕,呢啲係啲唔識嘢嘅人先會話乜乜破壞人家庭,根本貓仔介奶之後媽媽都唔會點理佢,4、5個月度貓B要開始獨立自己打地盤。隔多陣連老母都唔記得,我嗰度成日見仔女同老母開拖,又何來會拆散人哋屋企? 對住呢啲人,真係講都費事
最撚衰呢加d傳媒,成日係到宣傳e貓皇帝,d狗就cheap到不得了
不過話分兩頭,又唔可以話點解啲貓義工成日要查你家宅,我開貓領養post會有好多人話有興趣,問多兩問就縮,根本好多時係見到得意就一時衝動話要養,完全無諗過隻動物會喺你屋企十年八載,冇諗過隻動物會病,冇諗過自己有冇能力照顧佢,亦冇諗過屋企人鐘唔鐘意。

如果放咗隻動物俾呢啲人,好有可能會棄養,咁係咪害咗隻動物?

當然我唔同意住公屋就等於隻貓冇幸福,養寵物只在乎心,如果係愛佢,佢會感受到,佢唔會介意冇靚嘢食,亦唔會介意你屋企冇1千尺。
貓有弓形蟲 會影響宿主對貓既喜好 同損害大腦

貓撚話唔比執

無知真係可怕,呢啲係啲唔識嘢嘅人先會話乜乜破壞人家庭,根本貓仔介奶之後媽媽都唔會點理佢,4、5個月度貓B要開始獨立自己打地盤。隔多陣連老母都唔記得,我嗰度成日見仔女同老母開拖,又何來會拆散人哋屋企? 對住呢啲人,真係講都費事

三姑六婆呢度聽下個度聽下
加埋自己d笨柒意見就當真理架啦
佢地養緊個隻貓咪又係同老母分開左先到佢地手
懶係人慈幫隻貓個呀媽諗埋
痴撚線 見d人對寵物仲好過對自己老豆老母
有時係街見到d人堆住架bb車 屌 點知原來係隻狗黎
痴撚線 見d人對寵物仲好過對自己老豆老母
有時係街見到d人堆住架bb車 屌 點知原來係隻狗黎

推bb車就方便出入姐
同埋你又唔知人地對老豆老母係點
勿做三姑六婆
幾時玩具台同寵物台合拼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞