覺唔覺得養貓既人好鍾意為隻貓鬧人?

234 回覆
568 Like 10 Dislike
首先D貓義工多數都係閪婆就唔再講啦...
串人冇錢養貓、串人屋企唔夠大等等都唔係咩新聞
但就咁睇連登d post:
之前有個絲打照顧隻流浪貓 見佢唔肯飲水比隻貓飲奶
點知比班貓撚屌足十幾頁 不停人身攻擊 問候哂人地老豆老母但都未見有人比實質意見

有巴打見天氣凍諗住做下好心執隻流浪貓返屋企
又比貓撚屌佢阻住人流浪 又話咩人地生活得好地地做咩咁自私捉人返屋企乜乜乜

有巴打隻貓鍾意上飯檯搗亂 所以食飯個段時間可能20分鐘左右困隻貓係籠
點知又比貓撚屌佢做咩困住隻貓、暗指個巴打唔識教等等

總之你新手養貓有咩差錯就預左比貓撚屌
屌你餵隻糧多味精害死貓、屌你淨餵乾糧唔餵濕糧害死貓、屌你幫隻貓著衫搞到隻貓唔舒服害死貓、屌你困隻貓係籠害死貓、屌你做咩淨養一隻唔養一對悶死貓
反而好少見狗撚會為左隻狗而去批評人地主人 除非真係擺到明虐待
之前有巴打講得幾岩 點解一般人都知狗唔可以食朱古力 但完全唔知貓唔可以飲牛奶
係因為狗撚會講返d有用既資訊比人聽 而貓撚有咩事就得個屌字 總之佢地一見到隻貓比人養得唔好就好撚激氣 好似想搶走你隻貓黎自己養咁
覺得自己先係專業 所以d貓義工點都唔肯比貓你就係咁解
開呢個post預左比班貓撚人身攻擊 但都想幫班新手貓奴平反下 養貓要養到咁大壓力 下下比人話你對隻貓唔好都咪話唔慘
因為唔識又亂咁幫等於害左隻貓

你係講緊餵牛奶果個絲打?
其實個post後尾有人講返 唔係隻隻貓都唔飲得牛奶 好似係同乳糖不耐症有關 我唔係好記得
某d貓撚一覺得有少少唔對路就一口咬定人害死貓

放撚生佢啦
反正都係動物

貓唔係動物
係主人、主子、皇帝、毛小孩、喵星人

其實個post後尾有人講返 唔係隻隻貓都唔飲得牛奶 好似係同乳糖不耐症有關 我唔係好記得

冇指緊邊個人
只係陳述緊貓奴既心態
d貓義工搶佔道德高地
有養貓都頂唔順d貓撚
賴係大愛咁 屌 年中食咁多肉 咁多人餓死又唔去理 相反對貓就愛心爆棚 戇撚鳩

放撚生佢啦
反正都係動物

貓唔係動物
係主人、主子、皇帝、毛小孩、喵星人

呢啲稱呼真係on 撚鳩
我中意貓都好憎呢堆稱呼
認真
個人經驗 養貓同養狗既女仔普遍上性格都有分別
好憎義工 之前有個痴線義工同我個fd爭餵貓 一腳踢落我個fd個肚度 痴孖根
唔覺

利申:為奴數年
好憎義工 之前有個痴線義工同我個fd爭餵貓 一腳踢落我個fd個肚度 痴孖根

吓 咁撚痴線最後你地點做
天下貓貓一樣貓page班單身/無子女老女人先係極品

冇指緊邊個人
只係陳述緊貓奴既心態

擔心隻貓都可以好聲好氣
無必要為左隻貓問候人地老母
同埋問題係一d好少既事都可以比佢地嫌三嫌四
有養貓都頂唔順d貓撚
賴係大愛咁 屌 年中食咁多肉 咁多人餓死又唔去理 相反對貓就愛心爆棚 戇撚鳩

貓仲高級過人
養狗撚會當隻狗係寵物咁錫佢
養貓撚當隻貓係皇帝咁服侍佢
認真
個人經驗 養貓同養狗既女仔普遍上性格都有分別

講黎聽下
貓奴認隻畜生做主人

難為貓奴老母十月懷胎生隻貓奴才

PS
難怪無人認係狗奴
因為係狗奴才

未聽過有人當隻狗係主人咁服侍
講真我本身都係超鍾意貓狗
但都唔會好似佢地咁企哂喺道德高地同將貓狗地位放到超高 好似有人唔小心整親自己隻貓就已經屌到佢飛起
講真新手養寵物會犯錯唔出奇 就算做功課做到幾足都好都有可能做錯 佢地係容不下一粒沙
天下貓貓一樣貓page班單身/無子女老女人先係極品

我都有入呢個group
感覺上係入左一個女人既圈子

笑左
幾似d貓義工會做既野
有養貓但完全駁唔到,中晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞