覺唔覺得養貓既人好鍾意為隻貓鬧人?

234 回覆
568 Like 10 Dislike
有d養貓既人都痴左線
當隻貓係主人
利申
兩隻貓主人
養貓同養狗既人多數有乜特質?
講真我本身都係超鍾意貓狗
但都唔會好似佢地咁企哂喺道德高地同將貓狗地位放到超高 好似有人唔小心整親自己隻貓就已經屌到佢飛起
講真新手養寵物會犯錯唔出奇 就算做功課做到幾足都好都有可能做錯 佢地係容不下一粒沙

人地整到你隻貓你屌人都算啦
但唔明點解人地點樣養佢自己隻貓都要理
好似個巴打幫隻貓著衫影相咁
班貓撚又鬧人地整到隻貓唔舒服
真係好得人驚
養貓同養狗既人多數有乜特質?

觀察所見養貓既人普遍心胸狹窄d 同好小器
有d養貓既人都痴左線
當隻貓係主人
利申
兩隻貓主人

有d人話隻貓係自己主人 都係開下玩笑
但有d貓撚真係行動上證明貓係主子 人類係奴才
狗既眼中只有人 利申養狗撚
養貓一定要領養已經夠on9
人地幫隻貓著衫 隻貓唔鐘意著會反抗嫁啦 佢地又知隻隻貓都唔鐘意著
一定要跟佢地指定貓糧又係on9 流浪貓食埋d狗屎垃圾咪又係on99 生勾勾
有養貓,完全認同有班on9 貓痴
我自問都係好縱隻貓的人,但唔會叫自己貓奴
狗既眼中只有人 利申養狗撚

我覺得貓同狗都好可愛
只係養佢地個班人既特質有分別
認真
個人經驗 養貓同養狗既女仔普遍上性格都有分別

養貓又養狗點睇?
人地幫隻貓著衫 隻貓唔鐘意著會反抗嫁啦 佢地又知隻隻貓都唔鐘意著
一定要跟佢地指定貓糧又係on9 流浪貓食埋d狗屎垃圾咪又係on99 生勾勾

認同呀
我都好頂唔順d人講到領養係唯一辦法 買就係罪
因為唔識又亂咁幫等於害左隻貓

放撚生佢啦
反正都係動物

貓唔係動物
係主人、主子、皇帝、毛小孩、喵星人

自己有養貓
但聽到樓上對貓既稱呼 直接諗又一個痴線貓奴

句野我留架
認真
個人經驗 養貓同養狗既女仔普遍上性格都有分別

依個真
養貓嗰班特撚別閪

唔領養無問題
但去寵物店買動物,係助長無良繁殖場
變相害緊背後既動物
想要有品種最好同搵良心breeder買
正皮
所有貓撚貓奴都係低智商戇撚鳩

唔領養無問題
變相害緊背後既動物

你呢d咪理性
根本一直都係講緊唔好幫襯d無牌繁殖場買寵物
但唔知由幾時開始直接變左做「唔好買寵物」
d道德撚唔會理你
總知你養貓狗就一定要領養
[url=https://imgflip.com/i/1k1p8f][/url][url=https://imgflip.com/memegenerator]via Imgflip Meme Generator[/url]

唔領養無問題
變相害緊背後既動物

你呢d咪理性
根本一直都係講緊唔好幫襯d無牌繁殖場買寵物
但唔知由幾時開始直接變左做「唔好買寵物」
d道德撚唔會理你
總知你養貓狗就一定要領養

執流浪貓番屋企又話破壞人地家庭
屌佢老味 幫得一隻得一隻啦 係咪呀
好撚認同
老實講我好撚錫自己兩隻貓 當仔女咁
屌佢老母 之前po相上黎又屌我幫佢地着衫 帶噹噹 會唔舒服 又會有皮膚病
屌你 我不知照顧得幾好呀仆街 我隻貓由有貓瘟又生癬到依家健健康康 你地班仆街又冇湊過我隻貓
又要屌我湊得隻貓唔好 我幾俾心機你知撚咩
之後有d人又on9 我隻貓成日專登倒哂d糧落地 緊係要教 要鬧 又要話咩鬧佢好唔人道 又話會唔會係我冇準備好佢地中意食既糧 屌你 我已經日日親手煮野俾佢地食 係我隻貓習慣曳曳中意倒糧 你班仆街 鬧返我轉頭點教貓
咁撚勁你一個人養哂全世界d貓啦 食屎
我養狗都係單身咁點計
香港
屌不能認同更多
好撚認同
老實講我好撚錫自己兩隻貓 當仔女咁
屌佢老母 之前po相上黎又屌我幫佢地着衫 帶噹噹 會唔舒服 又會有皮膚病
屌你 我不知照顧得幾好呀仆街 我隻貓由有貓瘟又生癬到依家健健康康 你地班仆街又冇湊過我隻貓
又要屌我湊得隻貓唔好 我幾俾心機你知撚咩
之後有d人又on9 我隻貓成日專登倒哂d糧落地 緊係要教 要鬧 又要話咩鬧佢好唔人道 又話會唔會係我冇準備好佢地中意食既糧 屌你 我已經日日親手煮野俾佢地食 係我隻貓習慣曳曳中意倒糧 你班仆街 鬧返我轉頭點教貓
咁撚勁你一個人養哂全世界d貓啦 食屎

我係咪就係睇左你個post
我記得我係睇過一個post 個巴打比d閪婆屌佢幫隻貓著衫 個陣心諗都痴撚線
巴打你唔洗放係心
班貓撚全部都係d三姑六婆 鍾意指指點點教人地點樣養貓
關佢地撚事咩
佢地當隻貓係主人 凡事都放隻貓係第一位 咩都要顧左佢地感受先
但唔係個個好似佢地咁病態架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞