覺唔覺得養貓既人好鍾意為隻貓鬧人?

234 回覆
568 Like 10 Dislike
貓撚真係好撚煩 個個道德撚 係又屌唔係又屌

咪臭係
啲貓奴成日圍繞隻貓身邊打哂飛機咁
真係好撚嘔心
又不停唱頌佢地話啲貓好撚聰明
識得自己開窗出去散步
啲貓食魚識得鱗骨
又話啲貓好注重衛生奶毛點點點
佢地成日世界 貓大過一切
一有啲新聞係關於貓嘅意外
個個即刻判官上身咁指指點點
學生自殺香港赤化就wtf

班閪婆真係好撚病態
無貓撚入黎

有4個貓撚負皮左 但唔出聲 sad
天下貓貓個GP好多痴線
奶會痾而且好太甜喇對貓嚟講
不過一餐半餐無嘢掛

其實做多少少RESEARCH 已經知啦
大家都為隻貓好JA

利申 貓撚

咪話左後尾已經有人講返唔係隻隻貓都唔飲得奶
而且一般人根本唔知貓唔飲得奶 個絲打本身冇養貓
無啦啦點會有「貓係咪唔飲得牛奶架呢?」既諗法
正如你唔會覺得狗唔咬得骨頭
不過呢個唔係重點
問題係班死貓撚往往唔係用提醒既方式去建議人點打理隻貓
佢地最鍾意專家上身去教你點做 一係就問候人老母
無禮貌完之後又幫自己兜話大家都係為隻貓好姐...
天下貓貓個GP好多痴線

點痴線法
我都有入呢個gp 但純粹睇貓相
不過入面多數都係女人同埋講埋d野好造作
認同

雖然我都鍾意貓
天下貓貓一樣貓page班單身/無子女老女人先係極品

真係好撚嘔心啊屌
天下貓貓個GP好多痴線

有無精華睇下

真係好撚嘔心啊屌

屌 可唔可以比d例子
其實我認同樓主所講, 養貓養到好似D怪獸家長教細路咁

我有隻貓7歲, 好鍾意飲牛奶
次次我打開雪櫃就以為有奶飲, 走過黎喵喵叫
有時真係頂佢唔順俾佢飲幾啖
當然飲得多長遠黎講唔好啦
但冇需要屌人地咁做掛

真係好撚嘔心啊屌

屌 可唔可以比d例子

成日扮貓覆人comment

但冇需要屌人地咁做掛

嘩 之前巴打幫隻貓著衫都比閪婆屌
比d貓撚、閪婆見到你呢個comment一定大撚獲
佢地當左你隻貓係佢地有份

真係好撚嘔心啊屌

屌 可唔可以比d例子

但冇需要屌人地咁做掛

咁我仆街啦, 又幫貓著衫, 又加頸帶連鈴鈴( 因為我隻貓成日偷走...一開門就衝出去, 唔加鈴鈴就唔知佢走左....)

講真我都識D貓義工, 但唔係個個都咁西既

但冇需要屌人地咁做掛

咁我仆街啦, 又幫貓著衫, 又加頸帶連鈴鈴( 因為我隻貓成日偷走...一開門就衝出去, 唔加鈴鈴就唔知佢走左....)

我自己就咁睇 d貓好中意打理自己d毛髮 係佢地lam自己d毛果時又吸收到曬太陽果時既營養 (有錯請指正我)
所以我覺得你幫隻貓著衫都好 都要俾返小小時間佢曬下太陽 同埋整理自己既毛髮

但冇需要屌人地咁做掛

遲d不如介紹下有邊d唔西
有好多巴打想養貓但比d死貓閪串
d貓義工真係痴線嫁 我無養貓經驗既想領養又成日reject 又要唔知排乜鳩野隊 總之永遠冇我份
依家做緊資料搜集諗住去d貓舍買 有冇好介紹
點解要話係閪婆,唔俾人係佬嘅

真係好撚嘔心啊屌

屌 可唔可以比d例子

exac7ly
懶係可愛咁
d貓義工真係痴線嫁 我無養貓經驗既想領養又成日reject 又要唔知排乜鳩野隊 總之永遠冇我份
依家做緊資料搜集諗住去d貓舍買 有冇好介紹

金魚街有兩間樓上舖唔錯
你上網買多數比賽貓好貴

但冇需要屌人地咁做掛

我自己就咁睇 d貓好中意打理自己d毛髮 係佢地lam自己d毛果時又吸收到曬太陽果時既營養 (有錯請指正我)
所以我覺得你幫隻貓著衫都好 都要俾返小小時間佢曬下太陽 同埋整理自己既毛髮

我隻貓lam到自己冇晒毛(尤其肚腩)
問過醫生, 佢話有時貓壓力大會狂lam自己...不過唔知佢有咩壓力啦
所以著衫除左因為天氣凍, 都係為左蓋住個肚唔俾佢lam

不過你o岩既, 我有時會除左件衫俾佢曬太陽
講到呢樣真係炆到仆街,我去左朋友屋企,想領養隻貓,我本身都養過貓超過10年,啲貓隻隻身體健康。佢地可以點唔可以點都知。

仆你個臭街,話乜撚野未必俾到隻貓貓永久既屋企,就擺撚到自己係高地咁撚樣,仲話就算我領養唔撚到都唔覺得有問題。

屌你我好有心去養多隻貓仔,俾愛心佢,一個狗眼看人低,人同人之間都無哂信任!

剩係信屋企裝「窗網」,夠25歲,有穩定工作。

屌你老母一覺唔覺意俾人炒撚左;我鐘意就拆撚左個網;我唔撚開心發癲掉左隻貓;其實要棄養就點都會棄!但有愛心去養唔係人人有!

講起班on撚9既貓義工都痴撚哂線
之前都俾人屌過任貓去街玩
話危險唔想養唔好害隻貓
屌我果時住英國 家家戶戶都係任貓出入
有時仲會帶其他貓番屋企玩
我住果區佢仲熟路過我啦
有時我去巴士站搭車隻貓仲會送我上車先走去玩
我又唔覺得有問題囉
咁都要俾人屌老母
大家講到養貓既人等如貓義工咁,有咩好討論
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞