與藍絲結盟!!屯門公園的啟發!!

624 回覆
3718 Like 24 Dislike
我冇嘢講
表面幫佢地爭取爭取福利
暗底培養返佢地政治參與
令佢地對年輕人多返啲包容力
順便比佢地知仆街建制派同政府係唔會幫佢地爭取
淺藍黃絲connect
好有諗頭牙!去馬!
我無嘢講
叫佢地加入 佢地咁鐘意郁手 我地等睇戲
絕對可行

我無嘢講 我要見律師 我唔解鎖電話 我唔簽任何文件 我要去醫院驗傷
我地都玩統戰
思想從來都係潛移默化
如果佢地肯加入我地嘅團隊,一旦個議題爭取成功,佢地會視依場遊行/活動勝利,了解自己嘅權益係可以靠自己行出嚟嘅每一步嚟爭取返嚟
日後就算佢地政治立場唔同都會理解我地點解要行出嚟,而唔係單純搞亂香港
依樣行為正正係建制同共產黨唔想見到嘅抗爭模式,所以咁多年嚟先打壓異見,喺大陸就算爭取好普通嘅權利例如學校食品有毒等等都會被打壓
樓主加油 有得諗
黃加藍變
我冇野講,我想飲水
林奠真係鬼馬,激化到我地呢代後生,連藍絲都想connect埋
其實係一直以來累積落嚟嘅問題,班議員無處理過~所以
依家71後無咩後續,民意戰要長時間先睇到輕微後果,咁不如就趁依家睇下佢地有咩訴求,大家幫下佢地清走啲大媽

我無野講
我唔解鎖
我搵律師
唔好凶我
唔簽文件
我投訴你
我要驗傷
可以由市民自行爭取官商勾結而充耳不聞既事,由年輕/黃陣營帶起,同藍營聯手,慢慢宣揚黃陣營其實對事不對人,係為公義
導入社運思想比藍營,解除佢地「搞事者一定錯」既想法
有信心會令佢地慢慢變黃陣營
諗好7月7號既行動先
既然搞左, 就要諗下用咩字眼說詞, 用咩具體行動去令藍絲更易入口
我覺得要佢哋出嚟未係時候,但文宣方式拉攏佢哋係長遠方法。

當年建制都花左好多心機先做到, 我哋唔好諗得太易,但又唔係難到冇可能。

呢幾個月我睇好多藍絲page, 其實唔少都會鬧新移民用資源同埋太多遊客,只要個point 唔講政府唔講中央,只係對事對人,佢哋會易接受d
其實扮藍去帶風向
話黃絲幾有作為咁好似好啲
班盲毛未必一嚟就接到敵對陣營接觸自己
黃藍結盟要慢慢嚟
綠黨橫空而出
成為香港最大政黨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞