與藍絲結盟!!屯門公園的啟發!!

624 回覆
3718 Like 24 Dislike
如果搞得成一個遊行(咩議題唔重要,但長者醫療可能最易搞),所有人都戴藍絲著淺色衫,但係向政府施壓,都幾得意。

淨係唔同意呢個
唔好搞到其他人真係以為藍營咁多人支持喇
建議搞另一隻色出黎喇,綠色打明共融旗號,不過白色夠common
No, 藍絲最大問題係佢地唔會認為人地幫佢,佢地只會認為人地欠左佢。

同埋藍絲有一個共同點,佢地崇拜強權,有一日如果黃絲變執政黨,佢會黃過連登仔
灰啦
我冇野講
你講得啱, 我地要話佢地知建制只係幫商家 (btw, 唔係抺黑, 我地不嬲講事實)。
但係著咩顏色衫我有保留,始終淺色衫畀人感覺 warm d 。

Anyways, 可以出公投嘅
我冇野講
睇吓屯門搞成點先
好似幾好
諗得過

[size=2]我無嘢講
我要見律師
我唔解鎖電話
我唔簽任何文件
我唔舒服要去醫院
唔好凶我
我要睇你委任證同編號投訴你[/size=2]
蔡英文民進黨咪幾好
香港藍絲唔通會諗國民黨咩

我覺得共融遊行就唔好跟佢哋藍絲藍色
搞到出面啲人會以為真係有咁多藍絲就唔好啦
唔好幫佢地做宣傳

除左呢樣,成個plan好有得諗我buy
到時屯門藍屍分分鐘仲勇武過黃,屌柒d雞
遲D可以 而家未係時候
佢地背後D黑社會/建制係每日每星期用利益cool住緊佢地
你出「一群有反省嘅黃絲」等於送牌俾對面上
用民生議題慢慢令佢地唔抗拒我地係work

支持
we connect
可唔可以推埋政府重啟用境外執法/一次性引渡黎拉陳同佳
同佢講 我驚你好似上個咁死咋
係,我覺得地區性光復運動絕對應該從呢個方向搞

而對於西九龍站我都覺得應該喺站外派政宣單張多過衝入去,因為好多大陸人唔知香港發生咩事。死衝嘅話輿論傳唔到上去。
可以睇下星期六藍絲反應先,始終難分真與假
吸到淺藍都係勝利
本民前都係由光復上水起步
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞