與藍絲結盟!!屯門公園的啟發!!

624 回覆
3718 Like 24 Dislike
岩!
由民生開始, 作為一個切入點, 高調指出大家相信訴求, 令藍黃同聲同氣。
同時,令藍絲都明白,有需要就要爭取。
甚至係幾次合作遊行之後, 可以輕輕帶出我黃絲都有一粒愛港愛國(中國非中共)之心

假以時日,幾次合作之後, 起碼唔會以身份(黃絲) 廢人言,有機會思考下點解一齊反民主既黃絲,會係政治上咁相反,務求令大家有機會企近小小,望到相同既政治畫面。

我地既角色,係搞手,主動就民生議題上著眼,制造一次又一次雙方既接觸

希望可以認真搞搞
但距地老婆老媽子會贊成
呢個諗法幾好
先建立一個年輕人出黎行動係為社區、為民生既大眾印象
由呢類地區問題入手,再推展去政治
不過要考慮呢類社區性問題未必號召到好多人出黎
we connect埋黃藍
唔好淨係以為藍絲得阿伯,佢光譜好闊 :例如有女人,中年人, 中產。

女人怕自己老公比家禽勾引;
中年人可能覺得家禽有傷風化,道德敗壞;
中產覺得家禽影響居住環境質素。

只要懂得針對唔同對象,打咩牌就可以收到咩效果。呢個方法同樣可以應用落區議會。
我無野講
我無嘢講
打開話題好重要!!!!!
5大訴求,點解好似無乜人提
我無野講
整頂帽
綠帽
我無野講
大和解
好提意
係咪 + =
岩!
由民生開始, 作為一個切入點, 高調指出大家相信訴求, 令藍黃同聲同氣。
同時,令藍絲都明白,有需要就要爭取。
甚至係幾次合作遊行之後, 可以輕輕帶出我黃絲都有一粒愛港愛國(中國非中共)之心

假以時日,幾次合作之後, 起碼唔會以身份(黃絲) 廢人言,有機會思考下點解一齊因民生遊行既黃絲,會係政治上咁相反,務求令大家有機會企近小小,望到相同既政治畫面。

我地既角色,係搞手,主動就民生議題上著眼,制造一次又一次雙方既接觸

希望可以認真搞搞

打錯字, 我無野講
我無野講
冇錯 淫廢老係人民公敵
真建設派
今次。。。我無嘢講
只要將政治兩個字
拆返開做民生 經濟 治安之類
佢地就覺得唔係政治
我冇野講 我有權唔解鎖 我要搵律師 (背定律師電話) 我唔簽任何文件 我唔信任何警察 我要警誡記錄 我要食飯 飲水 毛氈 去廁所 我唔舒服要去醫院 我要睇你委任證同編號投訴你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞