由課室裡有人死咗開始……(3)

1001 回覆
577 Like 6 Dislike
【59】
擁有豬耳的職員填寫了一些登記資料,給了我們每人一張通行証。

於是我們從通行處的另一邊進入青山醫院的範圍內,再沿著青山醫院內的有蓋小徑,經過行人闡口,轉彎再轉彎然後來到D座。

「妳說的『她』,就是在這裡嗎?」陸天晴問,眼睛始終不敢瞥看陳明霞老師一眼。

所以,陳明霞老師臉上的黑色深洞一定很可怕的了。

「嗯……」陳明霞老師回應得有點敷衍。

站在D座的電梯大堂。

「要乘搭電梯上去嗎?」我問,我不敢忘記被困兩小時的經歷,而且把我困在電梯裡的,正正有可能就是陳明霞老師的同伴。

「他們會下來的。」陳明霞老師凝望著電梯樓層顯示的數字。

叮!電梯到達。

電梯門徐徐打開,電梯廂內站著十多名強壯的男護士,每位都擁有強而有力的臂彎。

可惜,他們的臂彎巨大到一個詭異的程度,
臂上黏滑的深藍色表面,擁有一個個章魚的吸管。

我皺眉,心感不妙。

陳明霞老師上前,對男護士們說:「就是他們了,Schizophrenia。」

……

我立刻望向陳明霞老師,看見她臉上的黑色深洞,宛如絕望裡的無盡深淵。
屌你出到59都未知到底發生咩事
屌中伏! !
唔撚係掛
schizophrenia 精神分裂症 做乜鳩
即係魔鬼食人/殺人要有籍口,包括食野、俾人攻擊、屈人有病
即係魔鬼食人/殺人要有籍口,包括食野、俾人攻擊、屈人有病

Yes
Schizophrenia,精神分裂?
係咪1年場車禍(人為?)令班學生腦部受創產生幻覺,果位男人都係其中既受害者
而做成車禍(發生於世界各地)既係雅各天使派
何醫生就係嗰個何x仁?
係咪1年場車禍(人為?)令班學生腦部受創產生幻覺,果位男人都係其中既受害者

真正既陳老師一年前已經死左?集體錯亂?有d似3男3女主角個套動畫
袁淋淋睇唔到魔鬼
佢根本唔知佢跟住既係咩野
同埋佢睇唔到魔鬼既原因
會令佢變成天使同魔鬼都想爭奪既人

或者跟本就唔關天使魔鬼事

佢份人太on9 對所有人都冇戒心冇疑心冇恐懼
所以睇唔到魔鬼

真正既陳老師一年前已經死左?集體錯亂?有d似3男3女主角個套動畫

無咁簡單。
精神病、天使和魔鬼,都不是最終的解釋。(當然係會有少少精神控制)
大家可以再諗下,我用嘅梗也不是很嶄新的,大家可以諗到。

我好想一次post出嚟架,
但可惜我打字始終唔會夠我個腦快……
多謝大家繼續追呢個故。

嚟緊呢個星期學校又開始有present……可能會有一至兩日無得更新……
袁淋淋睇唔到魔鬼
佢根本唔知佢跟住既係咩野
同埋佢睇唔到魔鬼既原因
會令佢變成天使同魔鬼都想爭奪既人

或者跟本就唔關天使魔鬼事

佢份人太on9 對所有人都冇戒心冇疑心冇恐懼
所以睇唔到魔鬼

佢睇唔到,可能有其他原因
支持
F5就黎爛

無咁簡單。
精神病、天使和魔鬼,都不是最終的解釋。(當然係會有少少精神控制)

多謝大家繼續追呢個故。

嚟緊呢個星期學校又開始有present……可能會有一至兩日無得更新……

樓主平日係唔係經常ff 個故?對日常生活影響大唔大?
玩完!

無咁簡單。

多謝大家繼續追呢個故。

樓主平日係唔係經常ff 個故?對日常生活影響大唔大?

做緊野就唔諗個故了,份工成日要處理問題,無乜停落嚟嘅時間……
不過寫作時間的確比較趕,最大問題要返學……
Support
樓主加油
多謝你固定出文 又有質素
真係太多野做既 記得要抖下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞