[扮工]番工好得閒冇野做既一齊入黎傾計喇 6

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
留意返ref letter同工作證明係2樣野黎

工作證明係咪過數紀錄都得?

工作證明你俾糧單, 稅單, mpf紀錄都得
稅單會寫埋你係resign定termination定乜原因走

法例係冇寫明一定要出工作證明/ref letter的
不過一般公司都會好黎好去
離職會自動出封幾時做到幾時咩職位

至於寫你工作表現果封就睇交情啦
亦都有公司policy係唔俾同事寫ref letter俾下屬

我淨係得合約

冇問HR有冇工作證明出
不過有d 19細公司連HR都冇到辭職時真係好頭痕...

公司得admin無HR 同埋呢啲野係老細出

同我一樣喎...不過我呢度重差,連admin head都冇....會計做埋HR轉頭

到走果日都唔會想同老細直接傾計囉

都係,比左散水餅之後我都冇同過佢講野

咁淡
唔係遞左信之後先容易相處咩

老細喎
留意返ref letter同工作證明係2樣野黎

工作證明係咪過數紀錄都得?

工作證明你俾糧單, 稅單, mpf紀錄都得
稅單會寫埋你係resign定termination定乜原因走

法例係冇寫明一定要出工作證明/ref letter的
不過一般公司都會好黎好去
離職會自動出封幾時做到幾時咩職位

至於寫你工作表現果封就睇交情啦
亦都有公司policy係唔俾同事寫ref letter俾下屬

我淨係得合約

冇問HR有冇工作證明出

同我一樣喎...不過我呢度重差,連admin head都冇....會計做埋HR轉頭

到走果日都唔會想同老細直接傾計囉

都係,比左散水餅之後我都冇同過佢講野

咁淡
唔係遞左信之後先容易相處咩

唔啦,廢事講多錯多,加上老闆係方丈
屌 老細好撚死板
以前係另一個老野教我 我唔係跟佢做法做既
佢而家一定要我跟佢
但我果套做法已經做左幾年
為左令自己舒服d佢要我改 跟返佢果套做
痴撚線
屌 老細好撚死板
佢而家一定要我跟佢
痴撚線

方丈
睇黎要開定第7
屌 老細好撚死板
佢而家一定要我跟佢
痴撚線

方丈

都係,其實兩個字已經可以總結
屌 老細好撚死板
佢而家一定要我跟佢
痴撚線

方丈

係呀,所以都係唔好講咁多

我淨係得合約

冇問HR有冇工作證明出

同我一樣喎...不過我呢度重差,連admin head都冇....會計做埋HR轉頭 [/quote]
原來係咁,上2間公司個hr都ref+工作證明出埋同一封
仲以為係一樣既野

我淨係得合約

冇問HR有冇工作證明出

仲以為係一樣既野[/quote]
一句講晒俾係人情囉 但稅單是一定要有的

我淨係得合約

冇問HR有冇工作證明出

仲以為係一樣既野[/quote]
我公司既reference letter唔好諗住會有老闆既comment,只係話比人知你由幾時做到幾時
屌 老細好撚死板
佢而家一定要我跟佢
痴撚線

方丈

已中槍

有個file本來老細自己做既
做到一半拋左比我
而家上一半有錯
佢問我做乜做錯晒
我口快快話 上半你做既
佢即西面大怒 仲屌緊
一陣返到公司,整埋少少野就收工

返夜更啊巴打

返朝早1000而家準備放工……
屌 老細好撚死板
佢而家一定要我跟佢
痴撚線

方丈

已中槍

做到一半拋左比我
而家上一半有錯
佢問我做乜做錯晒
我口快快話 上半你做既
佢即西面大怒 仲屌緊

仲唔跪低講奴才該死
有無人可以教下小弟報稅
15年11月返到宜家
仲未收到稅局報稅單
係咪要自己通知稅局先?
屌 老細好撚死板
佢而家一定要我跟佢
痴撚線

方丈

已中槍

做到一半拋左比我
而家上一半有錯
佢問我做乜做錯晒
我口快快話 上半你做既
佢即西面大怒 仲屌緊

仲唔跪低講奴才該死

點解 點解奴才咁唔爭氣
點解奴才會錯怪主子?

好後悔衝口而出
女方丈煩撚過老母
今日係228事件70年

中國人殖民統治台灣血腥暴行一定會被清算以慰台灣人之靈

已中槍

做到一半拋左比我
而家上一半有錯
佢問我做乜做錯晒
我口快快話 上半你做既
佢即西面大怒 仲屌緊

好似猶太人咁惡

已中槍

做到一半拋左比我
而家上一半有錯
佢問我做乜做錯晒
我口快快話 上半你做既
佢即西面大怒 仲屌緊

好似猶太人咁惡

梗係啦 方丈本身就是藍絲
睇cctvb會睇到拍手掌既無知婦孺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞