[扮工]番工好得閒冇野做既一齊入黎傾計喇 6

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
我同女朋友加埋月入31k 求買樓攻略

買凶宅收租

買凶宅收租

換個有錢既女朋友

依家想買到層樓,細細地都起碼2,30萬喇
20都可能唔得。仲要你做到9成按揭先少d首期錢。
你同你女友返咩工?
大家咁坐法有冇做下運動?
其實平時放工已經好攰
提唔起勁做 愈來愈肥

Same, 唔明點解係度齋坐都咁攰
我仲要住屯門, 坐埋車番屋企已經死左.
而家迫緊自己

太肥 肥到個肥字佔據左個腦

之前瘋狂練跑
到屋企食少少野休息一陣就跑
9點跑到10點零左右
而家又冇跑了
大家咁坐法有冇做下運動?
其實平時放工已經好攰
提唔起勁做 愈來愈肥

所以係公司瞓個晏覺,夜晚咪有精神跑步囉

你同你女友返咩工?

我做工程入邊其中一part 既consultant 月入17k 扣埋強姦金 16頭
女朋友做錶既零售月入16k 扣埋強姦金 15頭
加埋31k, 拍左拖2年幾, 呢排因為新年同佢屋企人friend d, 傾起將來, 問我會唔會買樓, 我話會, 但係要d時間 佢表到明話要地方搬出去住先好結婚), 女朋友佢表示唔介意一齊儲首期同埋供樓
有咩慘得過要OT
有咩慘得過要OT

咁慘, 無追POST 但好似成日都見到你個名既comment 要ot
有咩慘得過要OT

咁慘, 無追POST 但好似成日都見到你個名既comment 要ot

成日OT唔係我黎
有咩慘得過要OT

成日OT唔係我黎

佢只係要買gtr

你同你女友返咩工?

我做工程入邊其中一part 既consultant 月入17k 扣埋強姦金 16頭
加埋31k, 拍左拖2年幾, 呢排因為新年同佢屋企人friend d, 傾起將來, 問我會唔會買樓, 我話會, 但係要d時間 佢表到明話要地方搬出去住先好結婚), 女朋友佢表示唔介意一齊儲首期同埋供樓

呢倨真呀,因為有同事同奶奶住,佢脾氣算好,但都頂唔順,佢都搵梗地方搬

你同你女友返咩工?

我屋企賣350都覺費,而你兩個安全起見最好唔好九成,實爆壓力測試,供八五即係預50萬好

依家400萬以下,總共入息無30K以上都會玩死自己,好悲哀

利申 唔買
駛唔駛咁多人

你同你女友返咩工?

咁應該過唔到壓力測試按9成喇
我有朋友新婚按7成4,話識人做銀行,本身7成都按唔到。不過佢老公屋企人會幫俾少少首期。
如果2個人夾埋31k其實比較難,
假設你買350至400萬既樓,首先首期點儲係一個問題,另外買到後除咗供樓,差餉管理費都係錢。
可能你地2個有15k到攞黎供樓,而且如果買既係舊樓又有可能要面臨維修大廈既問題
如果2個人夾埋有40k會好計啲
新人留名
駛唔駛咁多人

落下面ginger飲返杯先

你同你女友返咩工?

咁應該過唔到壓力測試按9成喇
我有朋友新婚按7成4,話識人做銀行,本身7成都按唔到。不過佢老公屋企人會幫俾少少首期。
如果2個人夾埋31k其實比較難,
假設你買350至400萬既樓,首先首期點儲係一個問題,另外買到後除咗供樓,差餉管理費都係錢。
可能你地2個有15k到攞黎供樓,而且如果買既係舊樓又有可能要面臨維修大廈既問題
如果2個人夾埋有40k會好計啲

molamola
今年先加左人工,要得下年
間野有咩好食 好想試下

你同你女友返咩工?

呢倨真呀,因為有同事同奶奶住,佢脾氣算好,但都頂唔順,佢都搵梗地方搬

而家一星期有幾日都會去佢到訓,因為佢住村屋,有三層,一層租比人,一層佢老豆老母住,一層就我女朋友同佢呀妹住,而我去佢屋企訓都係訓佢房,叫做唔駛交租,可以多d錢儲,而我本身公屋仔,無比家用,有一個家姐,我同家姐會一齊交哂日常費用eg 租,電,水同煤氣仲有日常品

你同你女友返咩工?

而家一星期有幾日都會去佢到訓,因為佢住村屋,有三層,一層租比人,一層佢老豆老母住,一層就我女朋友同佢呀妹住,而我去佢屋企訓都係訓佢房,叫做唔駛交租,可以多d錢儲,而我本身公屋仔,無比家用,有一個家姐,我同家姐會一齊交哂日常費用eg 租,電,水同煤氣仲有日常品

咁都好d 可蓄多幾個錢 最好係女朋友唔嫌棄 肯陪你捱
有冇人公司有寵物
好羨慕有d公司可以帶寵物返工
突然掛住我主人

老闆係公司養貓,琴日比散水餅佢,佢指住隻貓問我:佢有冇份

幾過癮喎你老闆

係囉 我都好想番工可以玩貓貓

但佢本身係流浪貓,拎返黎又冇帶佢沖個涼
有冇人公司有寵物
好羨慕有d公司可以帶寵物返工
突然掛住我主人

老闆係公司養貓,琴日比散水餅佢,佢指住隻貓問我:佢有冇份

幾過癮喎你老闆

係囉 我都好想番工可以玩貓貓

諗起都搞笑

係好既,唔係淨係做野咁好似琴日壞server都有野玩下
本來單野本來唔想講...但忍唔住啦...
話說我返新工...咁呢幾日有個新同事...佢同我同team
我地條team有我+佢+仲有2個男人
佢做左我地個行有幾年架啦...我就得一年經驗
所以好多野都唔係好識...
咁佢好似好睇唔起我咁...
我一心諗住同佢打好關係...話哂大家都一齊做野同team
點知我發覺佢唔係好想so我..問佢一句就答一句...
有時問佢野佢聽到都唔應我機...但又同其他team好撚吹得wor
我真係有d火...大佬呀..洗唔洗咁呀?大家都係做野姐...
咁黎緊公司有個做野既機會...
公司就比左個機會我..無比到佢...
所以我從佢言語中聽得出佢不爽...
話點解呢個機會會比個新人...我心諗: 屌你唔撚係新人呀?
姐係佢覺得自己做過呢行有經驗..所以個機會應該比佢!
咁之後仲發生一件事...我地同第2條team夾個數唔岩
明明件事佢都有份做...有責任....
佢又好撚勁..一野射左個波落我到...話我做咩知又唔講
我真係興過火屎...返左幾日就已經咁..
返多幾年都唔知條友會點...
話說佢好撚識扮野擦鞋...扮到好撚nice又好好笑...
但佢講d擦鞋好撚假...我一野就聽得出..
但唔知其他人聽唔聽得出啦
有咩慘得過要OT

ot 無水補
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞