[薄扶林大學]Reading Week?做功課啦柒頭(5)

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
出左排名個dean又打飛機

邊到有得睇ranking
psyc1001好多課要溫
psyc1001好多課要溫

Exactly
其實一般人寫paper(CC個d),用幾長時間

我見左右隔離個個都好似好輕鬆hea hea地最後個幾日先寫,但都可以好高分

我一到最尾個星期就會有paper焦慮症

我一開學就有lab report 焦慮症
有冇人知MECH2414幾時mid term

下個星期一

仆街冇溫過
盈盈姐點解愈黎愈大陣雞味

但係都好香

由頭到尾都唔覺佢好靚

我見左右隔離個個都好似好輕鬆hea hea地最後個幾日先寫,但都可以好高分

2、3日掛,假設1500字左右

唔撚係掛咁快

其實我到而家都未係好掌握到點先會之一篇好嘅
paper

明明我已經referenced左d勁嘅人勁嘅source,其實係咪睇你篇文個arguments多過你點引用其他人,但唔引用又會變左好低層次咁

如果係cc essay 我諗2-3日都差唔多啦
我通常都做deadline fighter個晚先做 唔係次次都做得切
好似係多啲source係好既 唔知你寫咩paper啦但reflective journal個啲應該要有多啲reflection 個人見解個啲

唔撚係掛咁快

paper

明明我已經referenced左d勁嘅人勁嘅source,其實係咪睇你篇文個arguments多過你點引用其他人,但唔引用又會變左好低層次咁

你可以試吓自創argument再reference data去支持你
咁會好過你refer人地啲argument 搞到執人口水尾咁
話咁快星期五
話咁快星期五

頭三日要入camp
禮拜四又field trip
啱先做完lab
日日都番學

人地去完轉台灣
話咁快星期五

係咁做lab report
想話抖下都無

唔撚係掛咁快

paper

如果唔係 aim 要A定A+嘅話,CC essay 都唔會話好深好麻煩,寫過最麻煩嘅應該係 Econ game theory,用咗4日

CC essay 10個鐘內完,A
話咁快星期五

頭三日要入camp
禮拜四又field trip
啱先做完lab
日日都番學

人地去完轉台灣

無reading week添啦 屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞